Aktualizované Jakub Forgács Rôzne

Plesová sezóna sa začína aj v Bystrici: Kde môžete pretancovať noc?

Vianoce sú za nami a pred nami dlho očakávaná plesová sezóna. Plesovú sezónu na Slovensku už tradične začal bratislavský Ples v opere. Príležitosť na kúpu novej róby budú mať však dámy aj v našom regióne. Zisťovali sme, kde sa v Banskej Bystrici a okolí bude plesať.

Ilustračný obrázok k článku Plesová sezóna sa začína aj v Bystrici: Kde môžete pretancovať noc?

Banskobystričania si tento rok mestský ples opäť neužijú. „Bývalé vedenie nenaplánovalo na tento rok mestský ples. Posledný sa uskutočnil ešte v roku 2012,“ informovala hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová. Napriek tomu sa v meste a okolí uskutoční hneď niekoľko plesov či bálov, kde sa môžeme dosýta vytancovať. Stačí si vybrať:

Farský ples 2015

Už v sobotu 17. januára o 19:00 sa v priestoroch jedálne Strednej priemyselnej školy Jozefa Murgaša uskutoční Farský ples 2015. V cene 19,90 eur je zahrnutý prípitok, večera, víno, švédske stoly, kapustnica, DJ Bobot, tombola a program známych skupín.

30. ples Obecného zastupiteľstva

V poradí už 30. ples Obecného zastupiteľstva sa bude konať v sobotu 17. januára v obci Strelníky. Zábavu v Kultúrnom dome si budete môcť užiť za 19 eur.

7. Starohorský ples

Zábava sa rozprúdi v sobotu 17. januára o 19:00 aj v Kultúrnom dome Staré Hory. Na 7. Starohorskom plese vás za 25 eur čaká prípitok, predjedlo, hlavné jedlo, káva, zákusky, nealko, 1/2l vína, kapustnica a program. Počas celého plesu vás bude zabávať hudobná skupina Trio Excellence.

3. reprezentačný ples FPVaMV UMB

V sobotu 24. januára sa v Hoteli Lux v Banskej Bystrici uskutoční pod záštitou podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí pána Miroslava Lajčáka 3. reprezentačný ples Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Donovalský bál – Polárna noc

Plesať môžete aj v Grand restaurant v Residence hoteli and clube na Donovaloch. V sobotu 24. januára o 19:00 tu odštartuje Donovalský bál – Polárna noc, ktorý si môžete vychutnať už od 150 eur. Celovečerný program bude pod taktovkou Gustav Brom Band a Kmeťoband. Nebude chýbať tanečná škola Mirky Kosorínovej, či light a UV šou akrobaticko – tanečnej skupiny Vertigo.

18. Reprezentačný ples

Nielen gymnazisti si môžu užiť večer plný tanca na 18. Reprezentačnom plese Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici. Rodičia, absolventi, aj priatelia školy sa budú zabávať v sobotu 7. februára od 18:00 v priestoroch Hotela Lux v Banskej Bystrici.

Tradičná slovenská veselica

Ak honosné róby radšej vymeníte za kroj, neprehliadnite Tradičnú slovenskú veselicu v Hoteli Kaskády, kde sa bude jesť, piť, aj krepčiť. V sobotu 7. februára od 19:00 je pre vás pripravený program v podaní Birllant orchestra Milana Olšiaka, Folklórneho súboru Urpín a ľudového rozprávača. Večerom vás budú sprevádzať Villiam Csotos a Kamil Mikulčík. Príchodné je vo výške 69 eur.

16. Mestský ples

Už 16. mestský ples budú mať 7. februára od 19. hodiny v kúpeľnom meste Sliač v spoločenskej dvorane Palace Sliač. Večerom bude sprevádzať Michal Várošík, o hudbu sa postarajú Trio Sharm a DJ Eperieši. Tešiť sa môžete aj na svetelnú šou a pyrošou, bohatú tombolu, kde bude hlavnou výhrou skúter. Cena lístka je 40 eur a zahŕňa večeru spolu s polnočným teplým a studeným bufetom.

Selčiansky ples

V piatok 13. februára sa o 19:00 uskutoční Selčiansky ples v sále Kultúrneho domu Selce. V cene vstupenky 33 eur je pre každú osobu zahrnutý prípitok, večera, káva, švédske stoly a program.

Hasičský bál

V Kultúrnom dome Sielnica si budete môcť vychutnať Hasičský bál, ktorý sa uskutoční v sobotu 14. februára o 19:00. Vstupné je 25 eur a o zábavu sa postará hudobná skupina Avantis.

Ples Pedagogickej fakulty UMB

Aj tento rok, v piatok 20. februára o 19:00, sa bude konať ples Pedagogickej fakulty UMB. Môžete sa tešiť na zábavný program, DJa a samozrejme aj tombolu plnú zaujímavých cien. Lístky získate za rovných 15 eur.

Zoznam plesov budeme aktualizovať. Ak o nejakých v našom regióne viete, môžete nám o nich napísať na adresu: forgacs@global24.sk

Foto: ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM