Jakub Forgács Správy

Plavecká 24-hodinovka pritiahla TISÍCE ľudí: Aké sú NAJRÝCHLEJŠIE časy a ďalšie čísla? FOTO

Počas 24-hodinového maratónu využili možnosť bezplatného vstupu na plaváreň nielen obyvatelia a návštevníci Banskej Bystrice, ale aj z poriadnej exotiky.

Ilustračný obrázok k článku Plavecká 24-hodinovka pritiahla TISÍCE ľudí: Aké sú NAJRÝCHLEJŠIE časy a ďalšie čísla? FOTO
11
Galéria

K obdobiu medzi vianočnými a novoročnými sviatkami v meste pod Urpínom patrí už 25 rokov tradičné športové podujatie, ktoré je na Slovensku jedno z najväčších svojho druhu. Krytá plaváreň Štiavničky aj tento rok hostila Banskobystrickú plaveckú 24-hodinovku, na ktorú zavítalo 2 846 návštevníkov. Informoval o tom Miroslav Strelec z Kancelárie primátora.

Z Nikaraguy aj Islandu

„Z uvedeného počtu si od štvrtka, 28. decembra 2023, od 12:00 hod. do dnešného pravého poludnia sto metrov pre zdravie zaplávalo1 898 ľu­dí,“ uviedol.

Počas 24-hodinového maratónu využili možnosť bezplatného vstupu na plaváreň nielen obyvatelia a návštevníci Banskej Bystrice. Medzi účastníkmi športového podujatia boli aj plavci z Nemecka, Švajčiarska, Českej republiky, Nikaraguy, Ruska, Španielska, Kanady, Rakúska a Islandu.

„Účasť domácich, ale aj zahraničných návštevníkov svedčí o popularite plaveckého maratónu. Teším sa, že jubilejný ročník podujatia prilákal mladších i skôr narodených, malých a veľkých plavcov a plavkyne. Pred piatimi rokmi si sto metrov pre zdravie prišlo zaplávať 1 910 ľudí. K prekonaniu tohto rekordu nám chýbalo už len 13 plavcov. Verím, že na budúci rok sa nám to podarí,“ skonštatoval Jakub Gajdošík, prvý zástupca primátora.

Viac o rekordéroch aktuálneho ročníka sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OIBRAZOCH: Zábery z Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovky
11
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM