Jakub Forgács Šport

Plavci bystrickej Dukly želiezkami v ohni na majstrovstvách sveta: Klobučník sníva o finále

Smelé plány plavcov Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica. Tomáš Klobučník dúfa v účasť vo finále majstrovstiev sveta, Katarína Listopadová prihlásená až na sedem disciplín.

Ilustračný obrázok k článku Plavci bystrickej Dukly želiezkami v ohni na majstrovstvách sveta: Klobučník sníva o finále
Zdroj: TASR

Osem slovenských plavcov sa od stredy do nedele predstaví na MS v krátkom bazéne v katarskej Dauhe. Najväčšími želiezkami v ohni budú plavci Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica Tomáš Klobučník a Katarína Listopadová, či Richard Nagy. Do bojov ďalej zasiahnu Marek Botík, Karolína Hájková, Veronika Kolníková, Barbora Mišendová a Tomáš Púchlý.

Klobučník dosiahol vlani na ME v krátkom bazéne v dánskom Herningu životný úspech, keď na 100 m prsia skončil štvrtý. Aj v Dauhe chce aspoň v jednej prsiarskej disciplíne postúpiť do finále. „Ak podám stopercentný výkon, je to reálne. Príprava prebehla bez problémov a nejakých negatívnych vplyvov či zranení. V jej úvode som spoločne s mojím oddielom Dukla Banská Bystrica absolvoval vysokohorské sústredenie v bulharskom Belmekene. Naplával som tam dosť veľké objemy. Potom sme sa zamerali na rýchlosť. Cítim sa v dobrej forme a verím, že ju pretavím v úspešný výsledok,“ prezradil.

Listopadová je prihlásená až na sedem disciplín, niektoré však najúspešnejšia slovenská plavkyňa posledných rokov zrejme škrtne. Mišendová s Púchlým ide do Dauhy predovšetkým zbierať cenné skúsenosti. Obaja reprezentovali Slovensko na letných OH mládeže v čínskom Nankingu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM