Jakub Forgács Kultúra

PIKNIK, aký Bystrica ešte nezažila: Park zaplnia UMELCI a vy sa môžete pridať

Radi maľujete, kreslíte, píšete básne alebo len patríte k milovníkom umenia? V Mestskom parku sa chystá akcia, na ktorej si rozhodne prídete na svoje.

Ilustračný obrázok k článku PIKNIK, aký Bystrica ešte nezažila: Park zaplnia UMELCI a vy sa môžete pridať
1
Galéria

Pod Urpínom sa bude konať nevšedný piknik. Jeho cieľom je vytvoriť priestor pre tvorivých ľudí, kde by sa stretli s ďalšími, ktorí vášeň pre umenie zdieľajú, mohli by tvoriť vedľa seba v príjemnej piknikovej atmosfére a navzájom sa obohatiť. Pre spravodajský portál Dnes24.sk to uviedli študentky KGŠM, organizátorky podujatia Piknik amatérskych umelcov. „Celá idea má byť hlavne o vnímaní krásy prírody a spoločnej radosti z nej,“ poznamenali.

S dekou a farbami

Piknik sa bude konať v pondelok 5. júna od 15.00 hod. pri soche Mier deťom celého sveta v Mestskom parku.

V prípade zlého počasia si organizátorky vyhradzujú právu piknik zrušiť či presunúť. Viac sa dozviete na IG profile.

Ak sa chcete zúčastniť, stačí vám deka, potreby na maľovanie, kreslenie, písanie a pod. Tieto veci si však budete môcť vypožičať aj priamo na mieste za dobrovoľný príspevok.

Spoločné dielo

„Chystáme aj prekvapenie v podobe spoločného diela, ktoré chceme vytvoriť na mieste. Jeho myšlienku a čo to presne bude, si zatiaľ necháme pre seba. Sme veľmi zvedavé, čo z toho nakoniec vznikne,“ prezradili tajomne.

Študentky spolupracujú aj s umeleckou skupinou Generácia nula z Banskej Bystrice, ktorá toto podujatie obohatí prednesom svojej tvorby. „Sme im za to veľmi vďačné,“ poznamenali dievčatá.

Naplnená vízia

A ako vôbec nápad na nevšedný piknik vznikol? „Myšlienka driemala v každej z nás, ale prvýkrát ju na svetlo vyniesla Laura, keď prišla so slovami: "Predstav si to. Ležíš na lúke, v ruke máš skicár a kreslíš a nie si tam sám. Si tam spolu s ľuďmi, ktorí majú rovnako ako ty vášeň pre umenie a obdivujú prírodu. Čo si o tom myslíš?“ A tak sme sa pre to nadchli a začali pracovať, aby sa to stalo realitou," povedala pre Dnes24.sk Martina, jedna zo študentiek.

Celé podujatie je zatiaľ len prvotným pokusom o realizáciu spomínanej vízie. „Dúfame, že sa nájdu nadšenci, ktorí tento koncept uvítajú a budeme mať dôvod si to zopakovať,“ dodali s nádejou dievčatá.

Podujatie môžete podporiť TU.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Piknik amatérskych umelcov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM