Michal Majer Rôzne

Phoenix Zeppelin otvára novú centrálu v Banskej Bystrici

Spoločnosť Phoenix Zeppelin, spol. s r. o., slávnostne otvorí svoju novú centrálu na ploche 26.853 m2 v priemyselnej zóne na Zvolenskej ceste. Základný kameň bol položený v septembri 2009 a prví zákazníci vstúpili do nových priestorov už v januári to

Po sedemnástich rokoch pôsobenia v prenajatých priestoroch začne nová centrála s obchodným a servisným zázemím využívať strategickú výhodu lokality. Svoje služby poskytuje spoločnosť od roku 1993 pre zákazníkov v odvetviach stavebníctva, priemyselnej výroby, poľnohospodárstva a manipulácie s materiálmi. Phoenix Zeppelin sa vypracovala na vedúcu pozíciu vo viacerých komoditách a patrí k najvýznamnejším partnerom stavebných a priemyselných podnikov na Slovensku so strediskami v Bratislave, Košiciach, Žiline a Nitre.

„Je to investícia do budúcnosti firmy aj regiónu a tiež náš príspevok k sociálnej stabilite podporou zamestnanosti s vysokou pridanou hodnotou,„ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Ing. Milan Štrbavý. „Pritom rok 2010, keď prebiehala výstavba novej centrály, bol najťažším rokom v histórii spoločnosti. Hospodárska kríza zasiahla najmä odvetvia, pre ktoré poskytujeme naše služby. To sa prejavilo v bezprecedentnom poklese našich tržieb z predaja na 38,5 miliónov eur. Napriek tomu sme v iných ekonomických ukazovateľoch dosiahli dobré výsledky a upevnili našu pozíciu na trhu. Touto investíciou sme vytvorili základ pre ďalší rast a sme lepšie pripravení na oživenie ekonomiky.“

Spoločnosť vytvorí nielen optimálne pracovné podmienky pre viac ako 140 zamestnancov, ale najmä ideálny priestor pre komplexné služby zákazníkom. Sú tu dobre vybavené dielne, kde je možné realizovať aj generálne opravy najväčších strojov. K dispozícii sú dobre vybavené priestory na školenia technikov a strojníkov, ale aj základňa mobilného servisu či sklad náhradných dielcov a spotrebného materiálu.

V projekte sa kládol dôraz aj na ochranu životného prostredia. Objekt má vlastný systém na úpravu dažďovej vody, ktorá sa používa na umývanie strojov. Čistiareň odpadových vôd spĺňa ekologické limity. Dômyselný systém klimatizácie a tepelnej izolácie budovy znižuje nároky na energiu.

Na slávnostnom otvorení v piatok 29. apríla 2011 sa zúčastní primátor mesta Banská Bystrica, predseda BBSK, zástupcovia významných zákazníkov a partnerov, vedúci pracovníci koncernu z Nemecka a materskej firmy z Česka.

Zdroj: Phoenix Zeppelin Foto a vizualizácie: paulíny hovorka architekti pha.sk

phoenix_zeppelin
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM