Jakub Forgács Kultúra

Pestrý PROGRAM na víkend: V Bystrici zažijeme maratón aj stretnutie škodoviek

Ak nadchádzajúce voľné dni nechcete presedieť len doma, máte z čoho vyberať. V ponuke víkendových tipov nechýbajú ani premietania pod holým nebom či koncerty.

Ilustračný obrázok k článku Pestrý PROGRAM na víkend: V Bystrici zažijeme maratón aj stretnutie škodoviek
Zdroj: TASR/Branislav Račko

Festival Zeme

do 3. júna, Mestský park, Múzeum SNP

Stanovištia deviatich organizácií so zaujímavými ekovýchovnými aktivitami, drobné odmeny pre všetkých, zábava, poučenie, hry, … a to všetko v zeleni Mestského parku v Banskej Bystrici. Premietanie filmov s environmentálnou tematikou v troch blokoch z videotéky SAŽP v kinosále Múzea SNP.

Édith Piaf

3. júna o 10.00 hod., Štátna opera

Jej spev sa podivuhodne prelínal s jej dramatickými životnými osudmi. Práve im je venované multižánrové autorské dielo režisérky a choreografky Dany Dinkovej a hudobného skladateľa Branislava Kostku.

Slovensko slovinská dimenzia

3. júna o 13.00 hod., Štátna vedecká knižnica

Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici a Veľvyslanectvo Slovinskej republiky v Bratislave pozývajú na vernisáž výstavy, ktorá sa koná pod záštitou J. E. mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Slovinskej republiky Gregora Kozovinca.

Spolu v galérii / Obrazy slnkom

3. júna o 15.00 hod., Vila Dominika Skuteckého

Počuli ste už o kyanotypii? Alebo o obrazoch, ktoré vznikajú pomocou slnečných lúčov? Na workshope preskúmate záhradu Vily Dominika Skuteckého a pomocou slnka vytvoríte obrazy, ktoré zachytia rôzne tvary a povrchy prírodnín z nášho okolia.

Botanizujeme v záhrade Skuteckých

3. júna o 17.00 hod., Vila Dominika Skuteckého

Prednáška a exkurzia v záhrade, ktorá bola životným priestorom aj inšpiráciou pri umeleckej tvorbe troch generácií umelcov a do dnešných čias nesie záhrada samotná, aj diela ňou inšpirované posolstvo o vzťahu človeka – umelca k prírode a k svojmu bezprostrednému životnému prostrediu.

Laci Strike DJ Set & SDA Show

3. júna o 20.00 hod., Urban spot

Laci Strike najznámejší slovenský tanečník a choreograf za mixom? Nič nezvyčajné! Do Banskej Bystrice zavíta so svojím dynamickým DJ setom vôbec prvý krát a okorení to dance show s tanečníkmi z SDA.

Zakliata jaskyňa

3. júna o 21.30 hod., Amfiteáter

Pôvodná slovenská rozprávka Zakliata jaskyňa prenesie divákov do čias mýtov a legiend. Hlboko v kráľovskom lese bola jaskyňa, ktorá po stáročia ľuďom poskytovala obživu a kráľovstvu prinášala blahobyt. Jedného dňa našiel solivar Buchwald vstup do jaskyne zapečatený. Tam, kde kedysi boli dvere, je zrazu holá skala.

Open air predajná výstava minerálov

3. – 4. júna, areál Múzea SNP

Prvá predajná výstava minerálov. Vstup zdarma, 2× tombola, určovanie nerastov.

Druhú polovicu víkendových akcií nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM