Marcel Mojžiš Správy

Perinbaba prepísala štatistiky: V Sliači napadalo rekordné množstvo snehu

Perinbaba sa poriadne vybláznila a dokonca trhla rekord. Pondelkové husté sneženie si nebudeme pamätať iba my, ale aj meteorológovia. V Sliači a taktiež v Telgárte (okres Brezno) bol totiž prekonaný doterajší rekord napadaného snehu.

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba prepísala štatistiky: V Sliači napadalo rekordné množstvo snehu
Zdroj: TASR

Dôsledky výdatného sneženia zo začiatku tohto týždňa sa podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu prejavili najvýraznejšie na niektorých miestach stredného Pohronia a Horehronia a na náveterných svahoch Pohronského Inovca, Vtáčnika, Kremnických vrchov, Štiavnických vrchov, Slovenského Rudohoria a Nízkych Tatier.

Bielu pokrývku si výdatne užili aj v Sliači. Práve tam bol podľa stránky shmu.sk prekonaný doterajší rekord z 20. januára 2005. Od pondelka 7.00 rána za 24 hodín v lokalite napadalo až 26 centimetrov čerstvého snehu. „To predstavuje na tejto meteorologickej stanici rekordnú hodnotu novej snehovej pokrývky v tomto vrcholnom mesiaci zimy,“ informujú meteorológovia.

Poriadna snehová perina však pribudla aj v Telgárte. Na tamojšej meteorologickej stanici namerali 27 cm nového snehu a tým padol rekord ešte z 11. januára 1987.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM