Komunálne voľby

PECHOVSKÝ: V BANSKOBYSTRICKOM KRAJI CHCEM VÄČŠIU SEBESTAČNOSŤ POMOCOU INOVÁCIÍ

Celý svoj profesijný život som zasvätil inováciám a vylepšovaniu projektov najmä, ale nielen, v digitálnom svete.

Ilustračný obrázok k článku PECHOVSKÝ: V BANSKOBYSTRICKOM KRAJI CHCEM VÄČŠIU SEBESTAČNOSŤ POMOCOU INOVÁCIÍ
Zdroj: Martin Pechovský

Najväčší projekt, ktorý asi všetci dobre poznáte, sa volá STOP BYROKRACII, kde sme spolu s tímom, za vtedajšieho premiérovania Petra Pellegriniho, vypracovali prepojenie informačných systémov tak, aby sme už nemuseli nosiť rôzne výpisy, odpisy, či potvrdenia na úrady. Tento projekt už nechal nám ľuďom v peňaženkách navyše 40 miliónov eur, ale hlavne nás zbavil povinnosti chodiť si kupovať na Poštu nezmyselné doklady s informáciami o nás samých a nosiť ich na úrady znova a znova. Dnes pokračujem vo svojej práci a pracujem na ďalších skvelých a veľkých projektoch najmä pre správu vecí verejných. Rád by som tieto skúsenosti a nápady preniesol aj do okolia, v ktorom žijem a aj preto som sa rozhodol kandidovať.

Pomocou inovácií a nových technológií vieme totiž zefektívniť veľa vecí a taktiež zabezpečiť energetickú, potravinovú alebo zdrojovú sebestačnosť v tejto ťažkej dobe. Pri tej energetickej môžeme hovoriť napríklad o fotovoltaikách, nie však na úrodných poliach, ale na strechách domov a budov, či na parkoviskách, o tepelných čerpadlách, o biomase, o geotermálnych elektrárňach, vodných, či veterných technológiách a i. Pri potravinovej sebestačnosti zas môžeme hovoriť o inovatívnych spôsoboch pestovania, ako je napr. aquapónia, či hydropónia na horizontálny alebo vertikálny spôsob. Dajú sa tak využiť obrovské bývalé družstevné haly na vypestovanie veľkého množstva zeleniny celoročne.

Zdroj: Martin Pechovský

Inováciami vieme dosiahnuť aj lepšiu zdravotnú starostlivosť. Predstavte si, že minimálne v každom okresnom meste budeme mať špičkové diagnostické centrum, kde Vám takmer okamžite povedia, čo Vám presne je alebo pomocou telemedicíny budete vedieť, ako v tej danej chvíli pomôcť sebe samému alebo svojmu blízkemu.

V doprave vieme pomocou inovácií urobiť jednoduchšie cestovanie pomocou jednotného cestovného lístka. Inováciami vieme pomôcť aj našej prírode a zdrojovej sebestačnosti, pretože ak sa bavíme o dreve ako o obnoviteľnom zdroji, tak musíme zainvestovať do jeho prírode blízkeho obhospodarovania, aby „aj ovca bola celá a vlk sýty“. No a nakoniec vieme pomocou inovácií skvalitniť celý rad služieb pre verejnosť, napr. pri objednávaní sa k lekárovi alebo prístupu k regionálnym výrobkom.

Okrem konkrétnych výhod nám inovácie prinesú aj všeobecné výhody, ako je zvýšenie dopytu po kvalifikovanej (lepšie platenej) pracovnej sile, zvýšenie dopytu a možností pre kvalitných lekárov, dopyt po excelentných žiakoch, a tým pádom aj po učiteľoch a v konečnom dôsledku to vytvorí atraktívny región pre akéhokoľvek investora, či návštevníka.

Zdroj: Martin Pechovský

V našom kraji a v meste Banská Bystrica nás však čakajú aj bežné údržbové veci a investičné dlhy, ktoré bude potrebné naďalej rozumne a stabilne spravovať. Niektoré časti miest alebo obcí nemajú ešte stále dobudované kanalizácie a už tobôž nemajú prístup k základným predpokladom na využívanie inovácií, ako je vysokorýchlostný internet, či kvalitné prístupové cesty, vodné zdroje, dostatok slnka…

Toto všetko chcem spolu s Vašou pomocou v nasledovnom volebnom období pretaviť do praxe. Moje číslo v týchto voľbách do mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici za volebné obvody UHLISKO, ŠALKOVÁ, SENICA, MAJER je číslo 5 a do zastupiteľstva BBSK je to číslo 53.

Môj HLAS máte istý.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Objednávateľ: Martin Pechovský, Banská Bystrica

Zdroj: Martin Pechovský
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM