Monika Obrtalová Krimi

Pátranie po páchateľoch, ktorí vykradli poštu v Málinci

Polícia v Poltári pátra po neznámych páchateľoch, ktorí sa v noci z utorka na stredu vlámali do budovy pošty v obci Málinec. Aby sa dostali do vnútorných priestorov museli vypáčiť viacero dverí a ochrannú mrežu.

Ďalšiu mrežu vylomili na murovanom výklenku, kde sa nachádza ohňovzdorná skriňa. Skriňu prevrátili na zem a na zadnej strane vyrezali otvor. Ukradli peniaze, presne nezistený počet kolkových známok, telefónnych kariet, žrebov a poštových známok. Krádežov a poškodením zariadenia spôsobili Slovenskej pošte škodu, ktorá doposiaľ nebola vyčíslaná. Polícia na mieste zaistila viacero stôp, ktoré by mohli pomôcť páchteľov vypátrať. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže, za ktorú hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

Polícia upozorňuje pokladníčky, aby si strážili registračné pokladne

Polícia vo Zvolene vyšetruje krádež, ku ktorej došlo v predajni potravín v obci Zvolenská Slatina. Doposiaľ traja nezistení páchatelia z registračnej pokladne ukradli peniaze. Ku krádeži došlo takým spôsobom, že dvaja z trojice páchateľov predstierali záujem o kúpu šampónu a avivážneho prostriedku, čím odpútali pozornosť predavačiek. Tie sa vzdialili od registračnej pokladne smerom k regálom, na ktorých bola drogéria a pracie prostriedky. Tretí z páchateľov využil ich nepozornosť a z registračnej pokladne ukradol peniaze. Spoločnosti zo Zvolena vznikla krádežou škoda viac ako 1 200 eur. Polícia po páchateľoch pátra. Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky.

Zdroj: KRPZ BB

kradez:sejf
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM