Správy

Pacientov bystrickej nemocnice čakajú NOVINKY: Čo všetko po novom vybavia ONLINE?

Zavedenie online služieb je aj reakciou na výrazný nárast dopytu po vyšetrení v špecializovaných ambulanciách v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Pacientov bystrickej nemocnice čakajú NOVINKY: Čo všetko po novom vybavia ONLINE?
Zdroj: pixabay.com

Opakovaný predpis lieku na e-recept a termín ambulantného vyšetrenia si od júna môžu pacienti Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici objednať už aj online na webstránke nemocnice. Informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Vo vybraných ambulanciách

„Na webovej stránke nemocnice nájdu pacienti menu online služby, v ktorom si zvolia príslušnú možnosť objednaj na vyšetrenie alebo objednaj e-recept. Podľa požiadaviek vyplnia formulár a odošlú ho,“ priblížila postup.

Objednať sa online na vyšetrenie je zatiaľ možné vo vybraných ambulanciách. Ich zoznam však bude nemocnica postupne rozširovať. „Termín vyšetrenia bude pacientovi oznámený na e-mailovú adresu, ktorú uviedol vo formulári, a to do 24 hodín. Do ambulancií, ktoré nie sú v ponuke online formulára, sa naďalej objednáva telefonicky alebo osobne na ambulancii,“ uviedla ďalej Maťašeje.

Ako si objednať liek?

Online si môže pacient objednať len predpis lieku, ktorý mu už lekár v ambulancii nemocnice naordinoval a má ho užívať pravidelne a dlhodobo. „Liek môže predpísať aj lekár rovnakej špecializácie z Rooseveltovej nemocnice, ktorý daný liek neordinoval. Liek bude predpísaný najneskôr do piatich pracovných dní,“ doplnila hovorkyňa.

Pacient nájde informáciu, že má liek už predpísaný, v aplikácii v mobile alebo e-pobočke na internetovej stránke svojej zdravotnej poisťovne alebo sa môže informovať v lekárni, kde si liek môže zároveň aj vyzdvihnúť.

„Zavedenie online služieb je aj reakciou na výrazný nárast dopytu po vyšetrení v špecializovaných ambulanciách v nemocnici. Vplyvom zmeny legislatívy došlo aj k nárastu volajúcich pacientov s požiadavkou na predpis lieku,“ konštatovala hovorkyňa nemocnice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM