Marcel Páleš Krimi

Dramatický prepad na ulici: Manžel hrdinsky ubránil ženu pred lupičom!

Už mu odzvonilo! Polícia zadržala Štefana (29) z Valaskej. Mladík podľa mužov zákona mal lúpežne prepadnúť manželov. Teraz mu hrozí niekoľko rokov za mrežami!

Ilustračný obrázok k článku Dramatický prepad na ulici: Manžel hrdinsky ubránil ženu pred lupičom!
Zdroj: TASR

V kabelke bolo 3 tisíc eur!

V Brezne zadržali mladíka (29), ktorý mal podľa polície lúpežne prepadnúť manželov. K prepadu došlo v utorok okolo 18:40 hodine na ulici Hrádza v Michalovej. Mladík mal v úmysle ukradnúť kabelku s tržbou, ktorú manželia niesli z predajne potravín.

„Poškodenej nastriekal do tváre slzný plyn, sotil ju na zem a snažil sa jej násilím vziať kabelku. Keď páchateľa jej manžel chytil za bundu, taktiež mu do oči nastriekal slzný plyn, vytrhol sa mu a začal utekať. Poškodený zastavil na ulici prvé auto, ktorým páchateľovi zablokovali cestu,“ povedala Faltániová.

V prípade, že by sa páchateľovi podarili ukradnúť kabelku s tržbou, by podľa polície spôsobil poškodenej škodu 3-tisíc eur. Vyšetrovateľ v Brezne obvinil zo zločinu lúpeže 29-ročného Štefana z Valaskej a spracoval podnet na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. Za tento zločin mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Ďalšie krádeže

Počas dokumentovania tejto lúpeže vyšli najavo aj ďalšie prečiny, ktoré má mať obvinený na svedomí. Podľa zistení polície ešte v januári okolo 16:45 hodine, maskovaný čiernou kuklou a ozbrojený krátkou guľovou zbraňou, vošiel do predajne tabaku na ulici Trieda Dukelských hrdinov vo Valaskej.

„Prišiel k predavačke, ktorá stála za pultom a pod hrozbou použitia zbrane od nej pýtal peniaze. Predavačka v obave o svoj život vybrala z pokladne bankovky, ktoré jej vytrhol z ruky, vložil si ich do vrecka bundy a odišiel. Krádežou peňazí spôsobil majiteľke predajne škodu 80 eur,“ priblížila konanie mladého muža Faltániová.

Podobne mal podľa polície vo februári okolo 23:40 hodine vojsť do pohostinstva vo Valaskej a na pracovníčku, ktorá stála za výčapným pultom, namieriť pravou rukou, v ktorej držal mobilný telefón, s úmyslom, aby ho poškodená považovala za zbraň. „Hrubším hlasom jej povedal: „Peniaze, dávaj peniaze!“, na čo mu poškodená dala 780 eur.K týmto lúpežiam sa obvinený priznal,“ informovala Faltániová.

Obvinený bol v minulosti 4-násobne súdne trestaný a v súčasnosti je podozrivý aj z ďalších majetkových trestných činov. Na ich objasnení polícia stále pracuje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM