Kultúra

Ozveny staroslovienčiny pod Kráľovou hoľou zaznejú na ďalšom skvelom ročníku

V obci Telgárt sa tento rok uskutoční už 24. ročník festivalu viachlasného chrámového a ľudového spevu: Ozveny staroslovienčiny pod Kráľovou hoľou.

Ilustračný obrázok k článku Ozveny staroslovienčiny pod Kráľovou hoľou zaznejú na ďalšom skvelom ročníku
Zdroj: TASR

Festival viachlasného chrámového a ľudového spevu sa zameriava na vyhľadávanie a udržiavanie originálnych štýlov viac-hlasného spevu v rôznych oblastiach Slovenska a Východnej Európy. Ekumenický festival ľudového a chrámového spevu je pozvánkou na krásne miesta Horehronia a okolia.

Od piatku 13. júla sa v obci Telgárt uskutoční už 24. ročník festivalu viachlasného chrámového a ľudového spevu: Ozveny staroslovienčiny pod Kráľovou hoľou. Podujatie začne Ozvenou spoza hraníc v Braväcove, vystúpením speváckych skupín zo zahraničia.

Piatkový program začína o 18:10 hod koncertom speváckych skupín na Folklórnom festivale na Bielych Handľoch, Mnoho rokov z Kyjeva (UA), Poľana z Brna s ľudovou hudbou (ČR), Mlodzi Krebane, Brusy (PL).

sobotu štartuje o 08.00 hod Cesta za ozvenou – zraz záujemcov pri OcÚ v Telgárte a peší výstup na Kráľovu hoľu. O 09.30 hod je tradičné stretnutie pri prameni Hrona, privítanie účastníkov festivalu a o 12.00 hod. zaznejú Ozveny z Kráľovej hole: spoločný spev účastníkov a hostí Ozvien na Kráľovej holi. Celý trojdňový program podujatia nájdete TU.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM