Monika Obrtalová Krimi

Ozbrojený muž v kukle prepadol banku

Včera krátko pred poludním došlo v Slovenskej Ľupči neďaleko Banskej Bystrice k ozbrojenému lúpežnému prepadnutiu pobočky banky. Doposiaľ neznámy páchateľ, maskovaný čiernou kuklou vošiel ozbrojený strelnou zbraňou, pričom pod hrozbou jej použitia po

V čase lúpeže sa v banke nachádzala jedna klientka, ktorá bola práve na odchode. Páchateľ tejto žene prikázal, aby sa vrátila a sadla si späť na miesto. Následne prešiel s namierenou zbraňou za stôl pracovníčky banky, od ktorej pýtal vydanie peňazí, ktoré mu pracovníčka z pokladni vydala.

Po tom, ako mal peniaze v rukách, cúvajúc dozadu opustil pobočku banky s varovaním, aby sa nepohli a nespustili alarm a následne z miesta činu ušiel. Bratislavskej finančnej spoločnosti spôsobil škodu viac ako 6 tisíc eur. K zraneniu osôb našťastie nedošlo. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpež, za ktorý páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Polícia prosí občanov, ktorí by mali akékoľvek informácie, ktoré by mohli súvisieť so spomínaným lúpežným prepadnutím alebo bližšie informácie k osobe páchateľa, oznámili na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru či na známom telefónnom čísle 158.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM