Jakub Forgács Správy

Otvárací ceremoniál EYOF 2022 bude veľkolepý: Poznáme kompletný PROGRAM

Návštevníci majú jedinečnú príležitosť zažiť atmosféru veľkolepého športového podujatia EYOF 2022 na vlastnej koži. Prinesie aj bohatý sprievodný program pre rodiny s deťmi s ohľadom na maximálnu bezpečnosť

Ilustračný obrázok k článku Otvárací ceremoniál EYOF 2022 bude veľkolepý: Poznáme kompletný PROGRAM
2
Galéria
Zdroj: EYOF 2022

Európsky olympijský festival mládeže EYOF Banská Bystrica 2022 sa nezadržateľne blíži. V Banskej Bystrici bude posledný júlový týždeň patriť nielen športovému zápoleniu a kvalitným výkonom mladých športovcov zo 48 krajín, ale aj bohatému sprievodnému programu pre všetky vekové kategórie a rodiny s deťmi. Informovala o tom Zdenka Marhefková z mediálneho tímu EYOF 2022

Symbolické vstupné

Do Banskej Bystrice mieri takmer 3 500 účastníkov zo 48 Národných olympijských výborov.

Otvárací ceremoniál EYOF 2022 vypukne v nedeľu, 24. júla o 20.30 hod. v Parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici. Na otvorení sa zúčastní 3 500 športovcov a členov športových výprav z desiatok krajín, takmer 500 pozvaných hostí zo zahraničia z Národných olympijských výborov a Európskych športových federácií, ako aj organizátori, diváci či stovky dobrovoľníkov.

„Po odporúčaní bezpečnostnej komisie bude vstup na otvorenie pre návštevníkov regulovaný, aby nedošlo k prekročeniu maximálnej možnej kapacity celého priestoru. Práve z tohto dôvodu dali organizátori pre verejnosť do obehu 3 000 ks vstupeniek na ceremoniál, ktoré si záujemcovia môžu zakúpiť za symbolické vstupné. (Deti do 15 rokov a ZŤP – 2 eurá, dospelí – 5 eur),“ spomenula Marhefková.

Bystričania budú mať jedinečnú možnosť vidieť prichádzať defilé všetkých 3 500 domácich i zahraničných športovcov, ktorí pôjdu po trase z Národného atletického štadióna SNP na Štiavničkách cez Námestie SNP až do dejiska otváracieho ceremoniálu v Parku pod Pamätníkom SNP. Športové výpravy zo 48 krajín následne nastúpia na veľké 41-metrové pódium a stanú sa súčasťou zapálenia odvekého symbolu olympijských hier – Ohňa mieru, ktorý priniesli členovia organizačného výboru EYOF z Ríma ešte v závere mája.

Bohatý program

„Po oficialitách bude nasledovať kultúrny program, ktorého cieľom je prezentovať Slovensko. Využívame na to najlepších slovenských umelcov, a zároveň dbáme na to, aby bol program blízky aj mládeži, ktorá sa na podujatí zúčastní. Vystúpi tanečno-hudobné teleso Cigáni idú do neba, tanečná škola River Dance School, banskobystrický Folklórny súbor Urpín či Symfonický orchester Slovenského rozhlasu. Otvárací ceremoniál odvysiela v priamom prenose RTVS, a zároveň bude streamovaný naživo do 48 krajín Európy. Máme tak jedinečnú príležitosť prezentovať Slovensko a Banskú Bystricu, ktorá dokáže aj napriek náročným časom zorganizovať veľkolepé podujatie,“ objasňuje Lukáš Donoval, marketingový riaditeľ EYOF.

Bezplatná FAN ZÓNA bude k dispozícii pre všetkých obyvateľov i návštevníkov Banskej Bystrice od 25. júla. Otvorená bude denne od 10.00 hod. do 22.00 hod. a ponúkne bohatý program v podobe rôznych atrakcií, ako aj širokú ponuku občerstvenia a nápojov. Nebudú chýbať stanovištia športových zväzov s profesionálnymi trénermi, v rámci ktorých si budú môcť malí aj veľkí bezplatne vyskúšať rôzne športy. Každý deň sa budete môcť zabaviť vďaka bohatému kultúrnemu programu rozdelenému do troch časových intervalov. „Od 14.30 hod. sa postarajú o zábavu interaktívne bloky pre deti a mládež, po 17.00 hod. si na svoje prídu všetci milovníci Fíha Tralala, Fidlikantov, Dychovej hudby MV SR či Folkandbassu. Večerné časy po 20.00 hod. budú patriť vystúpeniu The Duchon’s, skupine IMT Smile, Majkovi Spiritovi a D. J. Grimassovi, Cigánskym Diablom a ďalším. Súčasťou programu budú aj školy z účastníckych krajín v rámci Olympijského kultúrneho a vzdelávacieho programu (OCEP),“ vymenovala Marhefková.

Kompletný program otváracieho ceremoniálu a fan zóny nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Kompletný program otváracieho ceremoniálu EYOF 2022 a fan zóny
2
Galéria
Zdroj: EYOF 2022 Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM