Jakub Forgács Správy

Oslavy SNP sa nezadržateľne blížia. Polícia zverejnila infolinku, k tomuto vyzvala občanov

V čase príprav aj počas celého priebehu konania osláv budú stovky policajtov dohliadať na pokojný priebeh osláv zabezpečovaním ochrany verejného poriadku, bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Ilustračný obrázok k článku Oslavy SNP sa nezadržateľne blížia. Polícia zverejnila infolinku, k tomuto vyzvala občanov
12
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Polícia zverejnila na svojom oficiálnom krajskom facebookovom profile, že urobí maximum pre bezpečný a pokojný priebeh blížiacich sa osláv 75. výročia SNP.

Ako uviedli muži zákona, v čase príprav aj počas celého priebehu konania osláv budú stovky policajtov dohliadať na pokojný priebeh osláv zabezpečovaním ochrany verejného poriadku, bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, taktiež aj počas slávnostnej vojenskej prehliadky, ktorá sa bude v našom meste konať. „Polícia bude riadiť a usmerňovať premávku na hlavných príjazdových cestách a bude dohliadať na verejný poriadok aj priamo v meste. Týmto sa obraciame na všetkých občanov, aby rešpektovali pokyny polície a prispeli tak k hladnému a bezproblémovému priebehu osláv tohto významného podujatia nielen na cestách,“ uviedli policajti.

„Očakávame veľký počet návštevníkov, preto je potrebné myslieť aj na bezpečnosť občanov. Upozorňujeme návštevníkov, aby si na oslavy nebrali so sebou žiadne ostré a kovové predmety a žiadne zbrane, nakoľko pri vstupných bránach budú prebiehať kontroly a môže sa stať, že v tomto prípade nebude umožnený vstup do sektorov, v ktorých sa budú oslavy konať. Občania by mali byť ostražití a dávať si pozor na svoje osobné veci. V zaparkovaných autách nenechávať žiadne cennosti a vždy sa presvedčiť, či je vozidlo riadne uzamknuté a okná uzavreté,“ spomenuli muži zákona s tým, že rodičia by nemali pustiť svoje ratolesti z dohľadu ani na chvíľu, pretože v dave ľudí sa môžu veľmi ľahko stratiť.

Akékoľvek poznatky k možnému narušeniu priebehu osláv je podľa slov polície potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru alebo na známe telefónne číslo 158. Taktiež v prípade ohrozenia života, zdravia a majetku je nutné kontaktovať linky tiesňového volania – 112, 158, 155, 150.

„V ostatných prípadoch môžu návštevníci využiť služby informačnej linky, ktoré bola zriadená pre potreby občanov a jej cieľom je odľahčiť štátne tiesňové linky. Číslo informačnej linky je 0800 242 000. Po skončení osláv bude táto linka zrušená,“ píšu policajti.

Ako vyzerali oslavy 74. výročia SNP v Banskej Bystrici? Viac sa dozviete v galérii!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Oslavy 74. výročia SNP v Banskej Bystrici na FOTKÁCH
12
Galéria
Foto: Dušan Hein / Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM