Správy

Oslavy 78. výročia SNP prinesú v Bystrici OBMEDZENIA: Kam sa verejnosť nedostane?

Múzeum SNP patrí pod rezort obrany a platia preň zvýšené bezpečnostné opatrenia, a to najmä v súvislosti so zmenou bezpečnostného prostredia v dôsledku vojny na Ukrajine.

Ilustračný obrázok k článku Oslavy 78. výročia SNP prinesú v Bystrici OBMEDZENIA: Kam sa verejnosť nedostane?
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Celoštátne oslavy 78. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici, ktoré sa uskutočnia 29. augusta v areáli Múzea SNP, prinesú do vybraných ulíc mesta dopravné obmedzenia a čiastočnú zmenu značenia.

S čím treba počítať?

Ako informovalo Múzeum SNP, 28. augusta v čase od 22.00 do 15.00 hod. 29. augusta umiestnia na uliciach Kapitulská a Cikkerova dopravné značenie „zákaz zastavenia“. V deň osláv od 6.00 do 15.00 hod. budú uzavreté ulice Kapitulská, Švantnerova, Cikkerova a Kuzmányho. Treba sa riadiť pokynmi mestskej a štátnej polície.

Na dopoludňajšiu časť celonárodných osláv sa verejnosť nedostane. Je určená pre pozvaných hostí, priamych účastníkov Povstania, predstaviteľov diplomatického zboru a členov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.

Zvýšené bezpečnostné opatrenia

„Zdôrazňujeme, že Múzeum SNP patrí pod rezort obrany a platia preň zvýšené bezpečnostné opatrenia, a to najmä v súvislosti so zmenou bezpečnostného prostredia v dôsledku vojny na Ukrajine,“ uvádza múzeum.

Vstup do areálu Pamätníka SNP je pre širokú verejnosť možný až po 13.30 hod. Čaká na nich kultúrny program a rôzne sprievodné aktivity.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

77. výročie SNP v Banskej Bystrici
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM