Jakub Forgács Hokej

Országh mieri do reprezentácie: Zo známeho Bystričana Vůjtekov asistent!

Realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie sa rozrástol o ďalšieho člena. Trénerovi Vůjtekovi a súčasnému asistentovi Petrovi Oremusovi bude z asistentskej pozície pomáhať aj bývalý reprezentant, majster sveta z roku 2002 a terajší kouč extraligového HC'05 Banská Bystrica Vladimír Országh.

Ilustračný obrázok k článku Országh mieri do reprezentácie: Zo známeho Bystričana Vůjtekov asistent!
Zdroj: Webnoviny.sk

O tomto doplnení rozhodli členovia Výkonného výboru SZĽH na augustovom zasadnutí exekutívy vo Vysokých Tatrách na základe požiadavky reprezentačného trénera Vladimíra Vůjteka a návrhu generálneho sekretára SZĽH Otta Sýkoru.

Osobne pozná viacerých hráčov z repre

„Nastávajúca sezóna je špecifická a mimoriadne náročná, keďže bude mať až dva vrcholy – februárové zimné olympijské hry v ruskom Soči a májové majstrovstvá sveta v bieloruskom Minsku. Doteraz fungoval realizačný tím národného mužstva v užšom zložení a aj s výhľadom do budúcnosti sme sa snažili nájsť ďalšieho perspektívneho trénera pre potreby A-tímu,“ citoval portál hockeyslovakia.sk generálneho sekretára SZĽH.

„Snažili sme sa vyhovieť požiadavke trénera Vladimíra Vůjteka na doplnenie realizačného tímu o druhého asistenta. Rozhodli sme sa hľadať trénera z mladšej generácie, trénera ambiciózneho. Som presvedčený, že Vlado Országh je práve týmto človekom, má veľa pozitívnej energie a verím, že vhodne doplní realizačný tím národného tímu,“ uviedol Otto Sýkora, ktorý je generálny manažér národného tímu. Vlado Országh má aj tú výhodu, že viacerých hráčov, ktorí pripadajú do úvahy pre štart na zimných olympijských hrách, osobne pozná zo svojho hráčskeho pôsobenia v slovenskej reprezentácii. „Aj touto cestou by som sa chcel poďakovať klubu HC'05 Banská Bystrica, že umožnili Vladovi Országhovi popri práci hlavného trénera A-mužstva pracovať aj pri slovenskej reprezentácii,“ doplnil Sýkora.

Premiéru zažije na novembrovom Nemeckom pohári

Vladimír Vůjtek taktiež netají spokojnosť, že popri Petrovi Oremusovi, bude v národnom tíme spolupracovať s ďalším asistentom. „Vo svojej trénerskej praxi som vždy spolupracoval s dvoma asistentmi. Pri mojom nástupe k slovenskej reprezentácii som mal požiadavku na dvoch mladších trénerov, ktorí by boli perspektívni pre potreby národného mužstva. Osobne si myslím, že voľba Vlada Országha je správnou voľbou a teším sa na spoluprácu s ním. Už sme mali aj spoločné stretnutie, na ktorom som mu prezentoval moju predstavu o jeho úlohách v tíme. Okrem toho, že by mal byť akýmsi ‚spojivkom‘ medzi kabínou a realizačným tímom, bude jeho úlohou aj sledovanie systému a analýza hry súpera pred, ale aj počas stretnutí,“ povedal Vladimír Vůjtek.

Tridsaťšesťročného rodáka Országha práca pri slovenskej reprezentácii prekvapila a potešila zároveň. „Bol som veľmi rád, keď ma Otto Sýkora s Vladimírom Vůjtkom oslovili a ponúkli mi spoluprácu v realizačnom tíme národného mužstva. Je to pre mňa veľká pocta a zároveň aj veľká škola. Som mladý tréner, ktorý sa má ešte veľa čo učiť. Verím, že popri takých skúsených a úspešných tréneroch, akými sú Vladimír Vůjtek a Peter Oremus získam bohaté trénerské skúsenosti,“ vyjadril sa kouč Banskej Bystrice. Trénerskú premiéru na lavičke reprezentácie zažije na novembrovom Nemeckom pohári v Mníchove. „Ako hráč som vždy rád reprezentoval, keď som dostal pozvánku do tímu a môj vzťah k slovenskej reprezentácii sa nezmenil. Bude to pre mňa veľká pocta. Tak, ako mám v pamäti svoj prvý reprezentačný zápas (na turnaji vo francúzskom Rouene – pozn.), určite si budem veľmi dobre pamätať aj svoju premiéru na trénerskom poste v slovenskej reprezentácii,“ dodal Vladimír Országh.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM