Webnoviny - Hokej

Országh chce byť generálnym manažérom

Hokejový majster sveta z roku 2002 Vladimír Országh má záujem o uvoľnený post generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorý doteraz zastával Peter Bondra. 34-ročný Országh pre problémy s kolenom už svoju kariéru ukončil a v súčasnost

Országh patrí medzi adeptov na uvoľnený post v slovenskom tíme. "Veľmi by ma bavila táto funkcia. Spája v sebe viacero vecí. Prirodzene, všetko je zatiaľ v rovine úvah, kľúčové rozhodnutia budú závisieť od iných po volebnom kongrese hokejového zväzu v júni,“ povedal v rozhovore pre denník SME Vladimír Országh.

Banskobystričan má skúsenosti z rôznych klubov z viacerých krajín. V NHL mohol sledovať prácu manažérov v Nashville, New York Islanders i St. Louis, vo Švédsku v Djurgaardene i Lulee. Generálny manažér v zámorí má podľa jeho slov viac právomocí, vyberá hráčov do tímu, podieľa sa na jeho skladbe. V Európe je skôr servismanom, zabezpečuje stravu, ubytovanie a letenky. Országhova ambícia je nájsť prienik medzi oboma pohľadmi na túto funkciu.

"Rád komunikujem s hráčmi, usmerňujem ich. Mám predstavu, že generálny manažér môže aj u nás tesnejšie fungovať pri reprezentácii,“ povedal pre SME Országh, ktorý si manažérsku rolu počas uplynulej sezóny vyskúšal pri slovenskej reprezentácii do 16 rokov.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM