Správy

Orient Expres v srdci Slovenska? Vydať sa môžete na trojdňovú jazdu HISTORICKÝM vlakom

Historický vlak, ktorý vyráža z Banskej Bystrice, prinesie cestujúcim zážitok aj v podobe lôžkového kupé či jedálenského vozňa, ktoré vytvárajú atmosféru ako v banskobystrickom Orient Exprese.

Ilustračný obrázok k článku Orient Expres v srdci Slovenska? Vydať sa môžete na trojdňovú jazdu HISTORICKÝM vlakom
9
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus

Po úspešnej vlaňajšej jazde vyrazí historický vlak Expres Za horami, za dolami na ďalšiu cestu naprieč Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK) 30. júna. Zážitková jazda trvá tri dni a dve noci, pasažieri navštívia päť regiónov, prejdú 608 kilometrov, viac ako 40 tunelov a päť viaduktov. TASR o tom v sobotu informovala marketingová manažérka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová.

Bystrický Orient Expres

„Historický vlak, ktorý vyráža z Banskej Bystrice, prinesie cestujúcim zážitok aj v podobe lôžkového kupé či jedálenského vozňa, ktoré vytvárajú atmosféru ako v banskobystrickom Orient Exprese. Jednotlivé zastávky sú vybrané cielene, aby ponúkli rozmanitý program vyskladaný z toho najlepšieho z BBSK pre rodiny s deťmi, partiu priateľov či zamilované dvojice,“ priblížil Jiří Pěč z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko.

V úvode cesty si pasažieri prezrú hrad Slovenská Ľupča a poobedujú s výhľadom na Kráľovu hoľu. Po prvej noci vo vlaku ich čaká turistika za krásami Zádielskej tiesňavy na Gemeri a poobedný relax v kúpeľoch Číž. Večera a ochutnávka remeselného piva v Lučenci ich pripraví na nočnú cestu vlakom do Kremnice, kde zavŕšia program nevšedným putovaním históriou starobylého banského mesta.

Raz za rok

Podľa Evy Macuľovej z KOCR Banskobystrický kraj Turizmus dvojmiestne kupé vypredali okamžite po zverejnení informácie o predaji. Štvormiestne, ktoré sú ideálne pre rodiny s deťmi alebo partiu priateľov, sú ešte voľné. Lístky sa dajú kúpiť na destinačnom webe kraja. „Trojdňovú jazdu historickým vlakom robíme len raz za rok,“ dodala Macuľová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zážitková jazda historickým vlakom naprieč krajom
9
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM