Hokej

Oremus po pohronskom derby netajil spokojnosť: Droppa: Bez gólu nemôžeme vyhrať, FOTO

Hokejisti HKM Zvolen vyhrali v nedeľnom pohronskom derby na ľade HC´05 Banská Bystrica 1:0. O triumfe majstra v 50. kole Tipos extraligy rozhodol gól Radovana Puliša z 22.

Ilustračný obrázok k článku Oremus po pohronskom derby netajil spokojnosť: Droppa: Bez gólu nemôžeme vyhrať, FOTO
14
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Prvú šancu zápasu mali Zvolenčania už v 1. minúte, ale Puliš sa zoči-voči Weningerovi nepresadil. Potom prevzali opraty zápasu do rúk Banskobystričania, vytvorili si niekoľko dobrých príležitostí, no Trenčana, ktorý nahradil zraneného Rahma, nepokorili. Pokúšali sa o to postupne Björkung, Berger i Kostromitin. V 6. min sa pekne uvoľnil na ľavej strane Michaud, no namieril len do žŕdky. Úspešné nebolo neskôr ani prečíslenie dvoch na jedného s koncovkou Melchera. Domáci nevyužili ani presilovku, v nej mohol mať gólové parametre iba bekhend Bergera z medzikružia. V 16. minúte sa Michaud natlačil až pred bránku, na Trenčana však nevyzrel. Hostia mali dobrú možnosť až necelú minútu pred prestávkou, Mikúš to vyskúšal spomedzi kruhov, Weninger bol pozorný.

V druhej tretine Zvolen zvýšil aktivitu a dôraz v predbránkovom priestore, vďaka čomu išiel do vedenia. Strela Zuzina sa síce ešte neujala, ale dorážka Puliša mala presné parametre – 0:1. Ďalšie dve možnosti mal zblízka Jedlička, na opačnej strane mohol uspieť Sčerbak, keď sa natlačil pred Halamu, ktorý na dve minúty dobre zastúpil Trenčana. Majster hral potom tri presilovky, dokonca takmer 30 sekúnd v piatich proti trom, ale skóre do druhej prestávky už nenavýšil.

Tretia tretina bola herne vyrovnaná, do šancí sa však dostávali oba tímy sporadicky. Bystričanom sa naskytli dve presilovky, z toho 18 sekúnd o dvoch hráčov, ale vyrovnávajúci zásah nepridali, nemali prakticky ani z čoho. Až v 55. minúte sa do dvoch príležitostí dostal hosťujúci Mikúš, ale zblízka Weningera neprekonal. V závere vrhli domáci hokejisti všetky sily do útoku, hrali vabank bez brankára, no vyrovnať nedokázali.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zápas 50. kola HC 05 Banská Bystrica - HKM Zvolen
14
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
V OBRAZOCH: Zápas 50. kola HC 05 Banská Bystrica - HKM Zvolen
14
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM