Michal Majer Od Vás

Oprava ciest po bystricky

Netradičný spôsob a najmä čas opravy cesty si tento týždeň zvolila firma, ktorá pre mesto zabezpečuje rekonštrukcie komunikácií. Stavebné mechanizmy sa totiž zahryzli do poškodenej vozovky na Tatranskej ulici prekvapujúco až vo večerných hodinách a s

Fotografie, ktoré zachytávajú večerné opravy na Tatranskej ulici, nám poslal náš čitateľ Marek, ktorý k nim pridal aj krátky sumár priebehu „rekonštrukčnej akcie“: „Okolo 21:30 som šiel domov a už z diaľky som počul nejaký rachot… ako zbíjačka do steny. Pri paneláku som si nič nevšimol, až keď som sa pozrel z okna v byte a žasol som – o panelák nižšie sa plátali diery v asfalte. Na ceste stáli asi piati stavbári, ktorí sa striedali pri rozbíjaní asfaltu a jeho následnom odpratávaní.“

Oprava cesty zaskočila aj vodičov, ktorých napriek pokročilej večernej hodine začalo na ceste postupne pribúdať. Časť z nich situáciu vyriešila jednoducho – otočili sa a išli späť. Podobný spôsob však nemohol zvoliť jeden z posledných večerných autobusov, ktorý spolu s cestujúcimi ostal dlhšiu dobu stáť pred čatou stavbárov.

Postup, ktorý zvolila stavebná firma, je minimálne zvláštny. Existuje totiž viacero spôsobov, ako podobnú opravu spraviť cez deň, keď je väčšina ľudí v práci. „Napríklad v Brne sa pri podobných rekonštrukciách uzavrie ulica, alebo sa obmedzí parkovanie na miestach, kde je problém, vrátane „rezervovaných“ miest. Za porušenie obmedzenia hrozí pokuta alebo odtiahnutie vozidla. V tomto prípade stačilo dať oznam, kedy presne sa bude vykonávať oprava a problém by bol vyriešený,“ hovorí Marek. Ten už ďalší postup stavbárov nesledoval, avšak stavebné mechanizmy údajne boli na ulici ešte o jedenástej hodine večer!

Občanom ostáva veriť, že firma, ktorej mesto platí za opravy komunikácií, nebude v podobnom duchu pokračovať aj v iných častiach Bystrice. Asi nikto si totiž nepraje stráviť večer so zbíjačkou za oknom.

mm Foto: amatérske zábery

oprava_cesty
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM