Jakub Forgács Krimi

Opatrenia policajtov v Banskobystrickom kraji: Vieme, čo plánujú na Silvestra a aj v ďalších dňoch!

Ak sa chystáte, sadnúť si za volant, zbystrite pozornosť. Muži zákona budú na nohách aj na prelome starého a nového roka. Pozrite, na čo si chcú posvietiť na našich cestách v najbližších dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Opatrenia policajtov v Banskobystrickom kraji: Vieme, čo plánujú na Silvestra a aj v ďalších dňoch!
Zdroj: Policajný zbor SR

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici v dňoch 22. až 28. decembra vyhlásilo týždeň zvýšenej bezpečnosti na cestách. „Cieľom bolo predchádzať vzniku dopravných nehôd, následkom na životoch, zdraví a majetku, najmä preventívnym pôsobením na všetkých účastníkov cestnej premávky,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, podľa ktorej bol výsledkom zvýšenej bezpečnosti na cestách pokles v počte dopravných nehôd a jej následkov.

„V celom Banskobystrickom kraji sme zaznamenali 21 dopravných nehôd, pri ktorých sa dvaja ľudia zranili ťažko a štyriaľahko. Nikto v tomto týždni pri dopravných nehodách neprišiel o život,“ pokračovala Faltánová. Ako spomenula, polícia v Banskobystrickom kraji bude v opatreniach zameraných na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky pokračovať.

„Najmä na Silvestra (31.12.), ale aj v ďalších dňoch až do 7. januára, sa príslušníci Policajného zboru zamerajú na riskantnú a rýchlu jazdu a vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu,“ povedala hovorkyňa. Ako poznamenala, práve to sú najčastejšie príčiny vážnych dopravných nehôd, ktorými vinníci ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

Práve alkohol za volantom je podľa Faltániovej jednou z najčastejších príčin dopravných kolízií. „Za 11 mesiacov tohto roka riskovalo na cestách v Banskobystrickom kraji svoje i nevinné životy 1 414 vodičov pod vplyvom alkoholu do jedného promile a nad jedno promile až 972 vodičov,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM