Správy

ONKOLOGICKY choré deti čaká vlna podpory: POMÔŽU aj bystrickí hokejisti

Medzinárodný deň detskej rakoviny si viacerými spôsobmi budete môcť pripomenúť aj pod Urpínom.

Ilustračný obrázok k článku ONKOLOGICKY choré deti čaká vlna podpory: POMÔŽU aj bystrickí hokejisti
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Občianske združenie (OZ) Svetielko nádeje v Banskej Bystrici, ktoré sa už 21 rokov venuje skvalitňovaniu života detí s onkologickým ochorením, si 15. februára pripomenie Medzinárodný deň detskej rakoviny. Jeho symbolom je zlatá stužka. OZ pri tejto príležitosti pripravilo viacero aktivít, ktoré podporia aj domáci hokejisti.

„Pripnutím zlatej stužky môžu ľudia vyjadriť spolupatričnosť a podporu deťom a mladistvým, ktorí sa liečia na onkologické ochorenie. Rovnako aj tým, ktorí nad chorobou zvíťazili, rodinám, čo s ňou žijú alebo v jej dôsledku prišli o dieťa. Podporia tak tiež zdravotníkov a všetkých pracovníkov, ktorí malým hrdinom pomáhajú počas náročnej liečby,“ informovala v utorok TASR Jozefa Pevčíková z OZ, ktoré pôsobí pri detskej nemocnici.

V tento deň si môžu ľudia vyzdvihnúť stužku od 11.00 do 18.00 hod. v stánku Svetielka nádeje v obchodnom centre Na Troskách. Zároveň sa tam môžu zapojiť do kampane nadácie Kvapka nádeje a prostredníctvom odovzdania vzorky slín sa zapísať do Národného registra darcov kostnej drene. Podľa Pevčíkovej v banskobystrických kostoloch bude za choré deti niekoľko omší a symbolom zlatej stužky sa o 17.00 hod. rozsvieti aj najvyššia budova v meste.

Viac o tom, ako sa bude pomáhať priamo na zimnom štadióne, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM