Jakub Forgács Rôzne

Okresný súd v Bystrici má novú posilu: Koho na dôležitý post vymenoval prezident Kiska? FOTO

Miesto, kde sa rozhoduje. Miesto, ktorému by sa väčšina ľudí vo viacerých prípadoch najradšej vyhla. Okresný súd v Banskej Bystrici. Po novom bude fungovať aj s posilou, ktorú v týchto dňoch vymenoval prezident SR Andrej Kiska.

Ilustračný obrázok k článku Okresný súd v Bystrici má novú posilu: Koho na dôležitý post vymenoval prezident Kiska? FOTO
Zdroj: TASR

Uvoľnené sudcovské miesta na viacerých okresných súdoch po celom Slovensku sa čoskoro zaplnia. Prezident SR Andrej Kiska v utorok na návrh Súdnej rady vymenoval 23 nových sudcov bez časového obmedzenia.

Ide o druhú skupinu sudcov, ktorá prešla prísnejším výberom, novozavedeným preverovaním sudcovskej spôsobilosti. Vlani v novembri Kiska vymenoval po takmer ročnej prestávke prvú skupinu 17 takto vybraných sudcov. Takzvanými sudcovskými previerkami doteraz neprešiel jeden z celkovo preverených 45 kandidátov.

Medzi osoby, ktoré sa v utorok stali sudcami, patrí aj Ľubica Mojžišová, ktorá bude pôsobiť práve na Okresnom súde v Banskej Bystrici. (Foto v galérii.)

Kiska novým predstaviteľom sudcovského stavu zaželal, aby sa vo svojom poslaní stali osobnosťami, ktorých integrita bude vzorom pre všetkých v otázkach rešpektu k právu, k zmyslu pre férovosť, ale aj pokory k veľkej moci, ktorá bude v ich rukách.

Ľubica Mojžišová: Nová sudkyňa na Okresnom súde v Banskej Bystrici
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM