Správy Samospráva

Zvolenskí poslanci rozhodli jednomyseľne: Na pomoc pre Ukrajincov pôjdu desiatky tisíc eur

Uvedené výdavky sú viazané na konkrétny účel. Na čo všetko sa budú môcť využiť?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí poslanci rozhodli jednomyseľne: Na pomoc pre Ukrajincov pôjdu desiatky tisíc eur
Zdroj: TASR/AP

Mesto Zvolen vyčlení na pomoc pre občanov Ukrajiny 30-tisíc eur. Rozhodli o tom zvolenskí poslanci na piatkovom rokovaní mestského zastupiteľstva. Potvrdil to hovorca mesta Martin Svatuška.

Jednomyseľné rozhodnutie

Pripomenul, že uznesenie o vyčlenení finančných prostriedkov prijalo zastupiteľstvo jednomyseľne. Ako dodal, uvedené výdavky sú viazané na konkrétny účel. „Mesto ich bude môcť použiť v súvislosti so zabezpečením dopravy, ubytovania, stravovania, sociálnych služieb i nákupu hygienických, ochranných či dezinfekčných prostriedkov,“ spomenul s tým, že výdavky majú slúžiť aj na zabezpečenie voľnočasových aktivít.

Podľa neho z uvedenej sumy sa bude môcť financovať aj vytvorenie prípadných nových záchytných a servisných miest vo Zvolene. Slúžiť by mohli pre štátnych občanov Ukrajiny a ich rodinných príslušníkov, ktorí prichádzajú do mesta.

Zbierka pre Ukrajincov

Samospráva zároveň vyhlásila zbierku materiálnej pomoci pre ľudí na ukrajinskom Užhorode. Vyplýva to z oznámenia na oficiálnej webstránke mesta.

Súčasťou je aj zoznam vecí, ktoré môžu občania priniesť do Domu služieb na Ulici Jozefa Kozáčeka. Zbierka trvá od piatka do nedele 6. marca od 9.00 do 19.00 hod. Mesto pripomína, že veci, ktoré nepatria do zoznamu, prijímať nebude.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Vojna na Ukrajine
16
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM