Správy

Zvolenská univerzita začala nový akademický rok: Oceňovaním aj otvorením novej Relax zóny

Technická univerzita vo Zvolene v pondelok oficiálne vstúpila do nového akademického roka. Súčasťou jeho slávnostného otvorenia bolo aj oceňovanie za účasti viacerých osobností.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská univerzita začala nový akademický rok: Oceňovaním aj otvorením novej Relax zóny
5
Galéria
Zdroj: TUZVO

Technická univerzita vo Zvolene (TUZVO) vstúpila do nového akademického roka 2018/2019 jeho slávnostným otvorením. V pondelok sa ho zúčastnili aj bývalý prezident Ivan Gašparovič a generálny riaditeľ sekcie lesného hospodárstva a spracovania dreva Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Petra Kicka, ako aj ďalší významní predstavitelia regiónu a predstavitelia lesníckej, drevárskej, ekologickej a environmentálnej praxe. Informovala o tom hovorkyňa TUZVO Ľubica Benková.

„V rámci programu otvorenia akademického roka boli odovzdané ceny rektora Technickej univerzity vo Zvolene za najlepšiu publikáciu knižného charakteru a vedecký prínos,“ uviedla Benková.

Takmer 2 500 študentov

„Do nového akademického roka 2018/2019 bolo zapísaných 2 491 študentov. Študenti mali možnosť vybrať si z 28 študijných programov na prvom stupni štúdia, z 21 študijných programov na druhom stupni štúdia, z ktorých sú dva akreditované v anglickom jazyku a z 18 študijných programov na treťom stupni štúdia, z ktorých sú tri akreditované v anglickom jazyku,“ povedala hovorkyňa s tým, že vo väčšine prípadov prebieha výučba v dennej aj v externej forme. Študenti študujú na štyroch fakultách – Lesníckej fakulte, Drevárskej fakulte, Fakulte ekológie a environmentalis­tiky, Fakulte environmentálnej a výrobnej techniky.

„Najväčší záujem bol tradične o študijný program Lesníctvo na Lesníckej fakulte; na Drevárskej fakulte to boli študijné programy Protipožiarna ochrana a bezpečnosť, Drevené stavby a Dizajn nábytku a interiéru. Na Fakulte ekológie a environmentalistiky o novootvorený študijný program Forenzná a kriminalistická environmentalistika a na Fakulte environmentálnej a výrobnej techniky o študijný program Výrobná technika a manažment výrobných procesov. Záujem bol naďalej aj o študijné programy v odbore Ekonómia a manažment,“ vymenovala Benková. Zapísaní študenti majú možnosť v rámci programu Erasmus+ vycestovať na štúdium alebo stáž do 19 krajín Európskej únie.

„Každoročne si Technickú univerzitu vo Zvolene volí takmer stovka zahraničných študentov prevažne z Českej republiky, Ukrajiny, Poľska a Srbska,“ dodala Benková so slovami, že v novom akademickom roku bude zabezpečovať vzdelávaciu, vedeckovýskumnú a vývojovú činnosť 274 tvorivých zamestnancov. Z nich je 30 profesorov, 70 docentov, 136 odborných asistentov a 38 vedeckovýs­kumných pracovníkov.

Nová Relax zóna

„Vstup do nového v poradí 67. akademického roka je pre nás a celú univerzitu významným sviatkom. Verím, že všetci akademickí, ale aj ostatní pracovníci s nasadením budú odovzdávať svoje schopnosti a energiu pre budúcnosť našej univerzity. Tiež verím, že naši študenti budú dosahovať také výsledky, ktoré budú znamenať vysokú pravdepodobnosť ich uplatnenia v budúcich zamestnaniach“, povedal pri príležitosti slávnostného otvorenia akademického roka rektor TUZVO Rudolf Kropil.

TUZVO zároveň prišla s ukončením projektu „Relax zóna“. Slávnostné otvorenie Relax zóny v átriu hlavnej budovy s kapacitou cca 160 miest vrátane vonkajších priestorov, kde si svoj priestor pre oddych a štúdium určite nájdu mnohí študenti aj zamestnanci, je pokračovanie modernizácie priestorov univerzity. „A v modernizácii budeme pokračovať. Som presvedčený, že náš univerzitný kampus už teraz patrí medzi najlepšie a najkrajšie na Slovensku. Dúfam, že v ďalších rokoch po dobudovaní internátov a športovísk sa to ešte vylepší,“ dodal rektor TUZVO.

V OBRAZOCH: Technická univerzita vo Zvolene začala nový akademický rok
5
Galéria
Zdroj: TUZVO
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM