Krimi

Zvolenská polícia zvyšuje kontroly povinností držiteľov psov. Na toto si posvieti najviac

Mestská polícia žiada občanov o dodržiavanie zákonných povinností a zároveň aj o vzájomnú spoluprácu, aby v prípade zistenia porušenia zákona neváhali kontaktovať mestskú políciu.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská polícia zvyšuje kontroly povinností držiteľov psov. Na toto si posvieti najviac
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

S príchodom jari mestská polícia zvyšuje kontroly zamerané na dodržiavanie zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a Všeobecne záväzného nariadenia mesta Zvoleno podmienkach držania psov na území mesta Zvolen. Informoval o tom Juraj Chabada, náčelník Mestskej polície Zvolen.

„Policajti dohliadajú hlavne na voľný pohyb psa bez vôdzky, neodpratanie psích exkrementov alebo ponechanie zvieraťa bez dozoru. Kontroly sú postupne realizované na všetkých sídliskách, prevažne v ranných a poobedňajších hodinách, kedy občania najčastejšie venčia svojich miláčikov. Snahou mestskej polície je dosiahnuť disciplinovanosť majiteľov psov, zvýšenie čistoty verejných priestranstiev a zlepšenie kvality života v našom meste,“ pokračoval.

„Žiadame občanov o dodržiavanie zákonných povinností a zároveň aj o vzájomnú spoluprácu, aby v prípade zistenia porušenia zákona neváhali kontaktovať mestskú políciu,“ dodal Chabada.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM