Nicole Regecová Rôzne

Zvolenčan prehovoril o streľbe v Mníchove: Počuli sme už len húkačky a vrtuľníky

Partička mladých Zvolenčanov vycestovala za prácou do Nemecka. Pred pár dňami zažili situáciu, na ktorú nikdy nezabudnú. Lukáš (20) vyrozprával, ako vyzeral čierny deň v Mníchove.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčan prehovoril o streľbe v Mníchove: Počuli sme už len húkačky a vrtuľníky
Zdroj: Lukáš Slatinec

Traja mladí Zvolenčania sa rozhodli využiť prázdniny a zarobiť si v zahraničí. Pre brigádu si vybrali nemecký Mníchov. Po mesiaci však zažili novú tvár Európy na vlastnej koži. V piatok 22. júla prebehla v nákupnom centre v Mníchove streľba, pri ktorej prišlo o život deväť ľudí. Zvolenčania v tom čase síce neboli v obchoďáku, no aj tak môžu hovoriť o veľkom šťastí.

Deň, kedy sa udalosti udiali, opisuje Lukáš Slatinec (20): „Prišli sme domov z práce a išli sme si klasicky podriemať. Po poobednom šlofíku sme sa už zobudili do chaosu. Najprv sme si prečítali prvé správy a zistili, že sa vôbec niečo stalo. Potom sme už len počuli húkačky a vrtuľníky, lebo strelca ešte stále hľadali.“

Trojica mladíkov však môže hovoriť o šťastí, že sa v danom čase nachádzali doma. V nákupnom centre, kde sa strieľalo totiž už niekoľkokrát boli. „Dokonca sme minule jedli presne v tom McDonalde, kde sa celá streľba začala,“ vysvetľuje Lukáš.

Partia mladých Zvolenčanov po incidente ihneď volala rodine a blízkym, aby im dali vedieť, že sú v poriadku. Ďalej sledovali situáciu na internete. Lukáš opisuje, že bezprostredne po incidente boli ulice Mníchova úplne vyľudnené. Na druhý deň šli chalani zapáliť sviečky obetiam na miesto činu.

Čítajte tiež:

Nepríjemná udalosť medzi Bystricou a Zvolenom. Nehoda ochromila premávku na železnici

Ťahák s akciami na najbližší týždeň. Čo by Zvolenčania rozhodne nemali prehliadnuť?

FOTO: Zvolenčania pracujúci v Mníchove na čierny piatok nezabudnú
10
Galéria
Zdroj: Lukáš Slatinec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM