Jakub Forgács Správy

Zvolen chystá celomestskú DERATIZÁCIU: Na POZORE by sa mali mať rodičia aj psíčkari

Samospráva žiada všetkých občanov, aby počas výkonu deratizácie dodržiavali pokyny deratizačných pracovníkov v teréne a zvýšili opatrnosť v dohľade nad maloletými deťmi a v starostlivosti o domáce zvieratá.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen chystá celomestskú DERATIZÁCIU: Na POZORE by sa mali mať rodičia aj psíčkari
Zdroj: TASR

V dňoch od 29. až 30. apríla 2024 uskutoční zmluvný partner mesta Zvolen spoločnosť BÁBOLNA BIO SLOVENSKO, s.r.o. povinnú celoplošnú jarnú deratizáciu mesta Zvolen, v rámci ktorej sa dňa 30. apríla 2024 uskutoční aj deratizácia základných a materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Mesto Zvolen o tom informovalo na svojej webovej stránke.

Hlásenia o miestach, v ktorých ste výskyt hlodavcov spozorovali, môžete poslať na Odbor výstavby a životného prostredia Mestského úradu Zvolen, na e-mail bslamkova@zvolen.sk. Nahlásené miesta výskytu hlodavcov budú podľa slov mesta operatívne zaradené do harmonogramu deratizácie.

„V záujme dosiahnutia čo najefektívnejšieho výsledku Vás žiadame o nevyhnutnú spoluprácu,“ píše samospráva, ktorá zároveň žiada všetkých občanov, aby počas výkonu deratizácie dodržiavali pokyny deratizačných pracovníkov v teréne a zvýšili opatrnosť v dohľade nad maloletými deťmi a v starostlivosti o domáce zvieratá, ktoré by mohli prísť do styku s kladenými deratizačnými prostriedkami.

„Všetky deratizačné nástrahy, ktoré budú počas celoplošnej deratizácie mesta Zvolen aplikované zo strany zmluvného dodávateľa pre deratizáciu verejných plôch na území mesta, obsahujú ochrannú horkastú látku, ktorá chráni proti stráveniu prípravku pri náhodnom požití zo strany necielených organizmov (obyvateľstvo, domáci zvieratá),“ dodáva mesto so slovami, že povinnú ochrannú deratizáciu môžu vykonávať iba právnické a fyzické osoby, ktoré majú na túto činnosť oprávnenie podľa osobitných predpisov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM