Ľubomír Hudačko Správy

Zmeny v našom meste: Stará radnica sa ide sťahovať, Zvolenčanov čaká aj atraktívna novinka

Stará radnica definitívne získala povolenie na rekonštrukciu z eurofondov, na ktoré doteraz čakala. Už čoskoro budú preto Odbor kultúry a Informačné centrum presťahované a Zvolenčanov čaká aj atraktívna novinka.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v našom meste: Stará radnica sa ide sťahovať, Zvolenčanov čaká aj atraktívna novinka
Zdroj: Dnes24.sk

Sťahovanie smeruje do Domu služieb na Kozačekovej ulici. Nie je potrebné sa však obávať – Starú radnicu totiž ľahko nájdete aj vo vašom mobile.

Ráz budovy bude zachovaný

Rekonštrukcia, na ktorú Zvolen získal nenávratný finančný príspevok v hodnote 567 000 eur, obsiahne kompletnú rekonštrukciu strechy, obnovenie fasády s novými omietkami, balkóna, či schodiska. Kultúrnym a spoločenským podujatiam by malo prospieť nové zasúvacie hľadisko, komfort divákov zlepší nová klimatizácia a vzduchotechnika. Samotný ráz historickej budovy bude ale zachovaný.

Označenie „stará“ ostane po novom naozaj iba v názve radnice. Priestory azda najviac známe tým, že práve v nich bol za poslanca uhorského snemu zvolený Ľudovít Štúr, dnes slúžia najmä potrebám zvolenskej kultúry a cestovného ruchu. Sídli v nich referát kultúry a športu, informačné centrum či centrum Komisie pre prevenciu.

Jediná aplikácia svojho druhu

Všetky inštitúcie sa budú musieť prispôsobiť a načas opustiť priestory, v ktorých sídlia. Turista či človek hľadajúci informácie sa však nemusí báť. „Od Starej radnice bude až k Domu služieb urobené cez námestie značenie, aby ktokoľvek pohodlne našiel informácie, o ktoré má záujem," vysvetlila vedúca odboru rozvoja mesta Juliana Kochlicová Ištóková.

Pre pohodlnejších bude už čoskoro dostupná voľne stiahnuteľná mobilná aplikácia, ktorá Zvolenčanom, ale aj turistom poskytne dostatok informácií. Vďaka novej aplikácii U nás doma nájdete informácie o dianí v meste a oznamy na jednom mieste – vo vašom mobile. Aplikácia bude zároveň GPS navigáciou, ktorá vás nasmeruje, kam potrebujete a ako jediná aplikácia svojho druhu na Slovensku vám zároveň umožní hlásiť čierne skládky a iné problematické miesta vo Zvolene. Stiahnuť si ju zadarmo budete môcť už čoskoro cez stránku Google play.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM