Eva Drugdová Šport

Za svoje úspechy si zaslúžia náš obdiv: 5 športovcov, ktorí preslávili Zvolen

Zvolen má nejedného talentovaného športovca, ktorý dosiahol úspechy nielen doma, ale aj v zahraničí. Ponúkame vám prehľad 5 významných športových osobností nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Za svoje úspechy si zaslúžia náš obdiv: 5 športovcov, ktorí preslávili Zvolen
4
Galéria
Zdroj: TASR

Zvolen môže byť právom hrdý na športové osobnosti, ktoré pochádzajú z nášho mesta a dosiahli nejeden úspech aj v zahraničí. Rozhodne stojí za to, občas si ich pripomenúť a spomenúť na ich úspechy. Na mnohých však tie najväčšie ešte stále čakajú a my im budeme držať palce, aby to dotiahli čo najďalej a splnili si svoje sny.

Andrej Podkonický (Galéria obr. č. 1)

Z významných športových osobností, ktoré pochádzajú zo Zvolena a preslávili sa nielen na Slovensku, ale aj vo svete, treba rozhodne spomenúť hokejistu Andreja Podkonického. Začínal ako hráč Zvolena, no prepracoval sa až do zámoria. V roku 1998 sa v drese Portlandu tešil z triumfu v prestížnom Memorial Cupe a s desiatimi bodmi bol aj najproduktívnejším hráčom turnaja. Skúsil si aj prestížnu NHL, kde si zahral za Floridu Panthers a Washington Capitals. Zúčastnil sa však aj majstrovstiev sveta v reprezentačnom tíme a v roku 2013 sa so Zvolenom tešil zo zlatej medaile. Vo svojom materskom tíme aj ukončil hráčsku kariéru a pôsobil ako asistent trénera HKM Zvolen.

Danica Sokolíková

Danica Sokolíková dosiahla počas svojej aktívnej kariéry niekoľko športových úspechov. Stala sa majsterkou Československa, reprezentantkou vo vrhu guľou a bola držiteľkou slovenských rekordov vo vrhu guľou. Pozoruhodné je, že za 56 rokov nevynechala ako aktívna pretekárka v atletike ani jedny Majstrovstvá republiky. Tento rok sa dočkala tiež pocty, keď bola vyhlásená za Legendu zvolenského športu. Stále je aktívna ako pretekárka veteránka a úspechy dosahuje aj ako trénerka v Atletickom klube Danica Zvolen, keďže zo svojich zverencov vychovala niekoľko majstrov Slovenska.

Timea Trajteľová (Galéria obr. č. 4)

Timea je mladá, krásna a už aj úspešná ako profesionálna pretekárka v Bikini fitnes. Je slovenskou reprezentantkou a má za sebou niekoľko úspechov. Za minulý rok sa môže pochváliť titulmi ako majsterka Európy a Slovenska, no na svojom konte má aj titul juniorská majsterka sveta. Svoje súperky neustále poráža svojou dokonalou postavou a triumfuje jedna radosť. Jej kariéra ešte rozhodne neskončila a my o nej budeme istotne počuť. Ocenenie získala aj od Zvolenčanov ako jedna z najlepších športovkýň za minulý rok.

Peter Grajciar (Galéria obr. č. 3)

Odchovanec zvolenského futbalu pôsobil nielen v slovenskej, ale aj v českej lige. Zažil dobré sezóny v Slavii, s ktorou získal majstrovský titul v Česku i v Sparte. Presunul sa tiež do Turecka, kde obliekal dres Konyasporu a v Gruzínsku vybojoval titul s Dinamom Tbilisi. Na konte má aj tri štarty a jeden gól v slovenskej reprezentácii. Zvolenský futbalista sa stal tiež posilou poľského klubu Slask Vroclav.

Martina Repiská (Galéria obr. č. 2)

Mladá a talentovaná Zvolenčanka Martina Repiská začínala s bedmintonom ako deväťročná a má za sebou už niekoľko úspechov. Získala nejeden titul majsterky Slovenska a vo svojej kariére neustále pokračuje a napreduje. Jej snom je dostať sa na olympijské hry a má naozaj veľkú šancu. Trénuje v Dánsku s tými najlepšími a za svojim cieľom si tvrdo ide.

V priloženej galérii si môžete pozrieť fotky našich športovcov!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Športovci, ktorí preslávili Zvolen
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM