Zuzana Vajayová Rôzne

Vyhodnotenie 9. ročníka Zvolenskej športovej jesene 2011

Zvolenská športová jeseň (ZŠJ ) má za sebou svoj 9. ročník. Už tradične sme pre deti a mládež nášho mesta zorganizovali 4 podujatia, k nim pribudlo jedno špecifické podujatie a bola to snowboardová párty pod názvom „Giv Čo Pele – Get Čo Pele“.

Párty sa uskutočnila dňa 1. októbra 2011 na Námestí SNP pre hlavným pódiom za účasti 50 pretekárov nielen zo Slovenska, ale aj z ČR a Slovinska. Podujatie sledovalo cca 400 divákov!!

Stručné štatistické zhodnotenie jednotlivých podujatí :

22. 9.2011 –„ Cvičme pre radosť „ – na Námestí SNP cvičili deti MŠ svoje cvičenia na vlastnú hudbu za pekného počasia a mnohých rodičov i náhodných divákov – cvičilo celkom 310 detí z 10 MŠ mesta Zvolen. Deti dostali sladkú odmenu, každá škôlka diplom ZŠJ a zaslúžený potlesk divákov.

29.9. 2011 – ďalšie podujatie ZŠJ – „Kolobežkové dopoludnie“ sa konalo v peknom prostredí v parku Ľ. Štúra. Kolobežkovali deti z 9 MŠ zo Zvolena s počtom 230 účastníkov. Deti opäť dostali za odmenu sladkosť a každá škôlka ešte diplom ZŠJ

  1. 10. 2011 –** „Giv Čo Pele – Get Čo Pele“** – snowboardová párty mladých ľudí – 50 pretekárov – nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky a Slovinska. Súťaž sledovalo od obeda až do večera, do 20,00 hodiny vždy od 300 do 500 divákov. Vydarená akcia, ktorá má určite budúcnosť.
  2. 10. 2011– “ Bež a vyhraj“ – bežecká štafeta detí ZŠ – I. a II. stupeň samostatne 10 členné štafety (5 dievčat-5chlapcov) pod názvom „Bež a vyhraj“ – opäť na Námestí SNP po vyznačenom okruhu za krásneho slnečného počasia.

Celkove súťažilo 13 štafiet – 130 detí – víťazné štafety I. a II. stupňa získali vecné ceny a diplom, ostatné diplomy ZŠJ. Na podujatí bola vynikajúca súťažná atmosféra, bolo veľa divákov.

13.10.2011 – „Plavecká štafeta“ – bola tiež úspešná – 309 účastníkov odplávalo 16.150 m Už piaty rok je to súťaž 30 – členných štafiet ZŠ a SŠ v meste Zvolen. Podujatia sa zúčastnilo celkom 10 štafiet z toho 6 štafiet ZŠ a 4 štafety SŠ. Mimo súťaž plával aj celý organizačný výbor. Všetky zúčastnené školy dostali diplom ZŠJ a víťazné štafety medzi ZŠ aj SŠ dostali aj hodnotné ceny.

Ak to teda zhrnieme tak na 5 podujatiach ZŠJ 2011 pretekalo, cvičilo a plávalo a tentokrát aj „snowboardovalo“ 1.092 účastníkov a nielen občanov mesta Zvolen a boli to hlavne deti a mládež . Tým sme opäť splnili náš cieľ – zapojiť do športovania čo najviac detí, mládeže a občanov nášho mesta a u detí pestovať vzťah k športu a k pohybovým aktivitám vôbec.

Záverom chceme poďakovať tým, ktorí pomohli pri organizovaní ZŠJ 2011, všetkým členom organizačného štábu ZŠJ, ( Monika Koreňová, Iveta Ptačovská, Anna Pavlovkinová, Pavol Kolačkovský z CVČ DOMINO, Ľubomír Jančík zo ZŠ Jilemnického 2, a Zalatica Kyselová z MŠ Hrnčiarska)a tiež všetkým riaditeľkám a riaditeľom a učiteľom MŠ, ZŠ, a stredných škôl vo Zvolene a plavcom a trénerom KŠP CALYPSO Zvolen.

Osobitne poďakovanie patrí Radovi Čekanovi, Mirovi Haškovi a spol. za prípravu a organizáciu vydarenej akcie pre mladých – O-tý ročník snowboardovej párty, čím prispeli k osvieženiu tradičného podujatia ako je Zvolenská športová jeseň!

Zdroj: Mgr. Pavol Grznár Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM