Správy Samospráva

Vo Zvolenskej Slatine malo vyrásť komunitné centrum: Prečo sa stavba odkladá?

Starostka Zvolenskej Slatiny prezradila príčinu a spomenula aj ďalšie investičné akcie v obci.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolenskej Slatine malo vyrásť komunitné centrum: Prečo sa stavba odkladá?
Zdroj: EASYFOTO TASR/Karin Ošvárthová

Najväčšia tohtoročná plánovaná investičná akcia vo Zvolenskej Slatine, ktorou je rekonštrukcia domu na Družstevnej ulici a jeho premena na komunitné centrum za asi 323-tisíc eur, sa opäť odkladá. „Žiaľ, po kontrole riadiaceho orgánu musíme zopakovať verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa,“ uviedla k príčinám posúvania začiatku prestavby starostka Mária Klimentová.

Obnovia aspoň pamätník

V obci neďaleko Zvolena pripravujú z investičných akcií aktuálne aspoň kompletnú rekonštrukciu pamätníka padlých v I. a v II. svetovej vojne pred kultúrnym domom. „Pripravujeme verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa podľa projektovej dokumentácie, vypracovanej architektom Branislavom Kulichom,“ priblížila starostka.

Obci sa na to podarilo získať dotáciu vo výške 12 400 eur z Ministerstva vnútra SR a samospráva prispeje aj z vlastných zdrojov.

Ďalšie aktuálne správy

V pláne je aj chodník

Ďalej obec pripravuje projektovú dokumentáciu na pokračovanie stavby chodníka pozdĺž cesty III. triedy na Očovskej ceste. „Podobný chodník sme vybudovali minulý rok pozdĺž cesty II. triedy smerom na Zolnú,“ doplnila Klimentová.

Čo sa týka plánovanej obnovy kultúrneho domu, keďže ide o rozsiahlu investíciu, poslanci obce sa rozhodli v situácii, kedy ešte pandémia nového koronavírusu nie je celkom zažehnaná, že sa projekt tento rok nebude realizovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM