Marcel Mojžiš Rôzne

Vo Zvolene už stojí máj: Postavil ho poslanec Kaník, v meste si aj zakrepčil

Máj vo Zvolene už stojí. Postaral sa oň poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za SDKÚ-DS Ľudovít Kaník. Ten v piatok podvečer zavítal do Zvolena a poslancovanie na chvíľu vymenil za tvrdú makačku.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene už stojí máj: Postavil ho poslanec Kaník, v meste si aj zakrepčil
Zdroj: Dnes24.sk

V stavaní mája Ľudovítovi Kaníkovi prialo aj počasie. Mierny vánok, po rútiacich sa kvapkách z oblohy ani chýru ani slychu a k tomu príjemné, už letné teploty.

Problém vyriešila motorová píla

Symbol jari a po dlhej zime sa obnovujúcej prírody poslanec parlamentu umiestnil v centre mesta – na Námestí SNP. S májom nemal väčšie starosti a jeho osádzanie išlo hladko. Jeden malý problém sa však aj napriek tomu predsalen vyskytol.

„Museli sme si ho trochu prispôsobiť, keďže mal hrubý kmeň a diera na osadenie bola užšia, ale otec – ako šikovný majster – nám pomohol. Za chvíľu sme to za pomoci motorovej píli zvládli,“ vysvetlil nám Ľ. Kaník menšie starosti na zvolenskom námestí. Potom však už len stačilo natiahnuť laná, rozdeliť úlohy a spolu s prítomnými chlapmi, ktorých si privolal na pomoc sa dobre zapreli do mohutného pňa a za chvíľku bol hore.

Okresaný a stužkami ovenčený strom sa tak vo Zvolene podarilo postaviť hneď na prvý pokus. „Trošku som sa obával, že to pôjde ťažšie, keďže diera bola užšia, ale vyšlo na prvýkrát. Keď sa to dobre zadiriguje, každý zaberie tak ako má, vtedy sa veci vždy podaria,“ pokračoval poslanec, ktorý dodal, že jeho máj je určený pre všetky dievčatá a ženy v našom meste. „Majú ho Zvolenčanky od nás zo srdca.“

Tancujúci poslanec

Stavanie mája išlo Kaníkovi hladko, kedže ako sa nám priznal, nie je takáto aktivita pre neho vraj žiadnou veľkou neznámou. Prezradil nám, že kedysi sa aktívne venoval folklóru a dokonca i tancoval v súbore, čo ukázal aj na zvolenskom námestí, kde si schuti poriadne zakrepčil. „Myslím si, že týmto májom sme Zvolenčanom priniesli taký pozdrav leta. Verím, že vzbudí príjemné pocity vo všetkých, ktorí okolo neho pôjdu,“ dodal na záver Ľudovít Kaník.

Máj vo Zvolene už stojí, postavil ho poslanec
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM