Správy

Vo Zvolene prebehne SPECIÁLNY projekt: Čo má naučiť Rómov?

Z finančného grantu majú byť okrem iného zakúpené tematické didaktické pomôcky a zrealizovaná aj zážitková exkurzia.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene prebehne SPECIÁLNY projekt: Čo má naučiť Rómov?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Súkromné centrum voľného času (CVČ) Quo vadis zo Zvolena bude v najbližších mesiacoch realizovať v tamojšej Špeciálnej základnej škole (ŠZŠ) projekt s názvom Na planéte Enviro. Projekt sa zameriava na udržateľný rozvoj a ochranu životného prostredia a je vytvorený najmä pre žiakov a rodičov zo segregovanej rómskej komunity pod Pustým hradom. TASR o tom informovala zástupkyňa centra Denisa Sciranková.

„Projekt je súčasťou mimoškolského enviromentálneho vzdelávacieho programu Človek a príroda, ktorý realizujeme v prostredí ŠZŠ so 110 žiakmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Realizáciou projektových aktivít chceme vzdelať účastníkov najmä v témach odpadu a opätovného využívania výrobkov. Zároveň tak v prostredí školy budujeme eko komunitu žiakov, rodičov a pedagógov,“ uviedla.

Z finančného grantu Nadácie SPP, ktorá projekt podporila, majú byť okrem iného zakúpené tematické didaktické pomôcky a zrealizovaná aj zážitková exkurzia. „Cieľom je, aby sme znevýhodnenej sociálnej skupine detí podali iný pohľad na vzťah prírody a človeka,“ pripomenula Sciranková.

Projekt potrvá do 31. októbra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM