Správy

Vo Zvolene bude Divadelná kvapka krvi: Čo všetko môžu zažiť darcovia?

Po prestávke pripravujú tretí ročník Divadelnej kvapky krvi. Kedy a kde prebehne?

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene bude Divadelná kvapka krvi: Čo všetko môžu zažiť darcovia?
Zdroj: TASR/František Iván

Vo zvolenskom Divadle Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) pripravujú tretí ročník Divadelnej kvapky krvi. Informovala o tom predsedníčka občianskeho združenia Klub priateľov DJGT Silvia Bábelová s tým, že záujemcovia môžu prísť darovať krv do divadla v pondelok 11. apríla.

Čo čaká darcov?

Pripomenula, že akcia vo foyeri sa začína o 8.00 hod. Počas podujatia sa budú môcť darcovia stretnúť a porozprávať s umelcami a aj so zamestnancami divadla. V dolnom foyeri si tiež budú môcť pozrieť vystavené makety niektorých scén z predstavení.

Bábelová spomenula, že pre pandémiu nového koronavírusu bude Divadelná kvapka krvi po dvojročnej prestávke. „Prvé dva ročníky v divadle môžeme považovať za úspešné, o čom svedčí veľký záujem o darovanie krvi,“ konštatovala s tým, že túto možnosť využilo počas oboch ročníkov spolu viac ako 100 darcov. Poznamenala, že to boli zamestnanci divadla a aj ľudia zo Zvolena a okolia. Podľa nej sa rozhodli znovu zorganizovať takéto podujatie vďaka skúsenostiam a otázkam na možnosť opäť darovať krv v priestoroch divadla.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM