Nicole Regecová Rôzne

VIDEO: Zvolenský raper Marks o novom albume: Posolstvom sú ľudské hodnoty

Hudobník Marks si na svoje konto pripísal už druhý album. Dokopy už z neho vydal osem videoklipov, ktoré predstavujú presnú polovicu. Najnovší hovorí o hlbšom životnom zmysle.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Zvolenský raper Marks o novom albume: Posolstvom sú ľudské hodnoty
Zdroj: Marko Parničan

Zvolenčan Marko Parničan, prezývaný Marks, predstavil svoj nový album s názvom Kontrast. Skladby zachytávajú vývoj človeka. „Všetkých 16 songov na seba nadväzuje, a tak vytvára jeden súvislý celok s úvodom, zápletkou, záverom, hlavnou myšlienkou a posolstvom. Tým sú ľudské hodnoty,“ vysvetľuje.

16 videoklipov

Nielen, že každá pesnička je sfilmovaná do videa, no všetkých 16 videoklipov na seba nadväzuje. Celý projekt teda vytvára súvislý mini film. Na albume sa doteraz podieľalo vyše 70 ľudí. Ich vekový priemer je 20 rokov.

Marko si dizajn CD obalu navrhol sám: „Mal som jasnú predstavu o tom, ako by to malo vyzerať. Dôležitá bola originálnosť, umeleckosť, hĺbka, čierno-biela kombinácia a farebná postupnosť v trackliste, ktorá vystihuje celý vývoj albumu.“

Ukryté hodnoty

Najnovší videoklip z albumu Kontrast je v poradí už ôsmy. Refrén skladby s názvom Zmysel naspievala česká speváčka Koudy. Marko v klipe blúdi v labyrinte. „Celý náš život je jedno veľké bludisko s množstvom možností a ciest. Každá jedna cesta, každé rozhodnutie z nás robí to, čo sme,“ objasňuje pointu skladby.

Mladý Zvolenčan sa hudbou snaží šíriť dobro: „Nedokážem niekomu nanútiť môj smer a ani sa o to nasilu nesnažím. Je len na poslucháčovi, či mu song prehovorí do duše. Jedného dňa človek dospeje a uvedomí si, čo je pre neho naozaj podstatné, kým chce byť a čo tu chce po sebe nechať. Zistí, čomu by sa mal strániť, aj keď – zakázané ovocie chutí najlepšie. No aký to má vplyv na náš život, často prehliadame.“

Pozrite si Marksov najnovší videoklip s názvom Zmysel!

Čítajte tiež:

VIDEO: Mladý Zvolenčan vydal nový song: V klipe úchvatný výstup krásnej tanečnice

VIDEO: Mladý Zvolenčan vydal nový singel. Kedy sa konečne dočkáme nového albumu?

VIDEO: Marks - Zmysel
1
Galéria
Nový Marksov videoklip v OBRAZOCH
9
Galéria
Zdroj: Marko Parničan
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM