Aktualizované Komunálne voľby

V Sliači sa v referende vyjadrujú o umiestnení americkej základne

Spojené voľby sú v Sliači v okrese Zvolen spojené aj s referendom.

Ilustračný obrázok k článku V Sliači sa v referende vyjadrujú o umiestnení americkej základne
Zdroj: TASR/František Iván

Obyvatelia tohto päťtisícového kúpeľného mesta sa majú možnosť vyjadriť k tomu, či sú za umiestnenie americkej vojenskej základne v areáli letiska.

Ako sa uvádza na stránke mesta, hlasuje sa o otázke: „Súhlasím s tým, aby mestské zastupiteľstvo mesta Sliač podniklo všetky zákonné opatrenia k tomu, aby zabránilo umiestneniu vojenskej základne Spojených štátov amerických v akejkoľvek forme na území letiska Sliač a v jeho okolí?“

Aktualizované 14:45 Účasť na referende o americkej základni v Sliači je vysoká. Zhruba v polovici času, ktorý je určený na konanie referenda, prišli k hlasovacej urne v tamojšej základnej škole vyjadriť svoj postoj už stovky obyvateľov tohto kúpeľného mestečka.

„Záujem je taký veľký, že sme museli požiadať o ďalšiu urnu na vhadzovanie obálok,“ uviedla pre TASR zapisovateľka tejto komisie Janka Mašlejová. V listinách s menami obyvateľov mesta, ktorí patria do tohto obvodu, je viac ako 2000 mien.

Na Sliači sa k tejto otázke vyjadrujú občania v troch okrskoch. Obyvatelia s trvalým pobytom v časti Hájniky majú volebný okrsok v obradnej sieni mestského úradu, obyvatelia z časti Sampor môžu využiť okrsok zriadený v tamojšej požiarnej zbrojnici a obyvatelia časti Rybáre a tí, ktorí majú trvalé bydlisko v kúpeľoch a pod kúpeľmi, sa v referende môžu vyjadriť v Základnej škole A. Sládkoviča.

FOTO: Spojené komunálne voľby 2022 obrazom
80
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM