Tlačové správy

Temperamentné flamenco v podaní mladej tanečnice: A nebude chýbať ani španielčina

Mladá flamenco tanečnica 23-ročná Iva Ivaničová vás pozýva na kultúrno- jazykový večer, na ktorý sa môžete tešiť už v stredu 7. októbra o 18-tej hodine v Café Džezva vo Zvolene. Pestrý program vám ponúkne nielen energické flamenco ale naučíte sa aj pár španielskych výrazov.

Ilustračný obrázok k článku Temperamentné flamenco v podaní mladej tanečnice: A nebude chýbať ani španielčina
Zdroj: Dnes24.sk

O 7 rokoch v rytme flamenca vám porozpráva Iva Ivaničová

Talentovanú 23-ročnú Ivu Ivaničovú flamenco nadchlo už na strednej škole, najskôr sa mu venovala len voľnočasovo, neskôr sa prepracovala k poloprofesi­onálnej úrovni. Flamencu sa aktívne venuje už 7. rok. Okrem množstva sústredení na Slovensku neraz cestovala za tanečným vzdelaním aj do zahraničia k miestnym lektorom. Doposiaľ čerpala vedomosti a inšpiráciu práve v „kolíske“ flamenca – v španielskej Andalúzii, ale aj na Malorke či vo Francúzsku. Medzi jej najobľúbenejšie „tanečné destinácie“ nepochybne patrí Česká republika, kde sa pravidelne konajú veľké stretnutia a intenzívne kurzy tanečných profesionálov i laikov z celého česko-slovenského flamenco sveta.

Zažite flamenco už stredu 7. októbra

Flamenco je jeden z popredných svetových hudobno-tanečných žánrov so španielskym pôvodom. Je temperamentný, energický, búrlivý, jemný, romantický a samozrejme dramatický. Týmito všetkými i ďalšími prívlastkami sa môže flamenco popýšiť. „Flamenco však nie je len hudba či tanec. Keď mu prepadnete, stane sa vašim životným štýlom a filozofiou, ovplyvňuje každú chvíľku vašej existencie…a je vysoko nákazlivé!“ hovorí o svojej vášni Iva Ivaničová.

Neodmysliteľne k nemu patria i dlhé široké šaty až po členky, vejáre, kastanety, veľké šatky, ladnosť a vznešenosť pohybov, prudké tanečné výpady či špeciálne topánky podbité klincami, vďaka čomu sa stávajú perkusnými nástrojmi. V celej jeho kráse si ho budete môcť vychutnať v podaní Ivy Ivaničovej v stredu 7.10. o 18– tej hodine v Café Džezva vo Zvolene.

K tancu patrí aj jazyk a kultúra

Rovnako ako osobnosť tanečnice Ivky Ivaničovej, ani tento kultúrno-jazykový večer nebude iba o flamencu. Okrem tanca sa vám v dvoch krátkych jazykových vstupoch prihovorí i Mgr. Veronika Košťanová, lektorka španielčiny v Practical Academy. V týchto vstupoch vás prevedie základmi španielčiny a niekoľko užitočných fráz vás i naučí. Taktiež nebude chýbať krátke rozprávanie o španielskej kultúre a tradíciách.

Kto je Iva Ivaničová? Otvorene hovorí o svojej vášni a rada sa s potešením z flamenca podelí
Mladá flamenco tanečnica sa okrem jej talentu môže popýšiť aj mnohými inými úspechmi, záľubami, či skúsenosťami. Nepochybne k nim patria bohaté jazykovo-kultúrne znalosti, hovorí plynulo po francúzsky, anglicky a tiež komunikuje v španielčine. Okrem iného študovala aj na Université de Nantes vo Francúzsku, kde sa popri štúdiu, ako inak, aktívne venovala flamencu pri španielskych lektorov. O svoju vášeň sa s vami rada podelí.

Practical Academy v spolupráci s Café Džezva pre vás pripravujú aj ďalšie podujatia ako prednášky či tématické večery. Aktuálny prehľad nájdete na Facebooku Practical Academy a Café Džezva.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM