Jakub Forgács Hokej

ŤAHÁK pre hokejových fanúšikov: KEDY Zvolen zabojuje o postup do finále?

Hokejisti HKM Zvolen si víťazstvom nad Bystričanmi vybojovali semifinálovú miestenku. Pozrite si termíny zápasov série proti Nitre.

Ilustračný obrázok k článku ŤAHÁK pre hokejových fanúšikov: KEDY Zvolen zabojuje o postup do finále?
Zdroj: Rastislav Búgel

HKM Zvolen ukončil základnú časť súťaže na druhom mieste so ziskom 100 bodov. Súperom v štvrťfinále bol tímu spod Pustého hradu odveký rival z Banskej Bystrice. O všetkom rozhodol už piaty zápas, ktorý Zvolen na domácom ľade zvládol stavom 3:2 po predĺžení a vybojoval si tak miestenku do semifinálovej sé­rie.

Vyrovnaná bilancia

Súperom Zvolenu bude Nitra, ktorá počas základnej časti získala iba o tri body menej (97) a umiestnila sa na druhom mieste. Súper Zvolena si v štvrťfinále poradil s Popradom 4:3 na zápasy.

Semifinále sľubuje vyrovnanú sériu. Pozreli sme sa totiž, ako sa obom tímom darilo vo vzájomnej konfrontácii počas základnej časti. V septembri sa z víťazstva tešila Nitra, keď na ľade vo Zvolene uspela 1:4. Posledný októbrový deň prišiel súper pod Zobor a Nitre oplatil prehru (1:5). Siedmeho decembra vycestovala Nitra do Zvolena, kde vo vyrovnanom zápase gólom v predĺžení uspel Zvolen (2:1). Naposledy sa oba celky stretli 4. marca v Nitra aréne. Corgoni nezaváhali a súpera zdolali vysoko 6:2, čím vyrovnali bilanciu na dve víťazstvá a dve prehry.

Rozpis semifinálových zápasov nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM