Stanislav Černák Rôzne

Rozhodnite svojim hlasom: Skrášlenie zanedbaného pozemku v Hriňovej je vo vašich rukách

Nadácia Orange už po deviaty rok otvorila grantový program Šanca pre váš región. Do projektu sa prihlásili aj umelecky nadaní ľudia v Hriňovej, ktorí si dali za úlohu skrášliť zanedbaný mestský pozemok. O tom, kto získa 1000 eur rozhodujete práve vy.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodnite svojim hlasom: Skrášlenie zanedbaného pozemku v Hriňovej je vo vašich rukách
Zdroj: TASR

309 projektov si rozdelí 100 000 eur

Do programu Šanca pre váš región 2013 sa prihlásilo 309 projektov. „Odborná hodnotiaca komisia vybrala na podporu 55 projektov, medzi ktoré bola prerozdelená celková suma 100 00 eur,“ píše sa na webovej stránke Nadácie Orange. Novinkou je online hlasovanie. Desať podporených projektov vrátane skrášlenia zanedbaného mestského pozemku v Hriňovej je zaradených do hlasovania o navýšenie podporenej sumy. Tisíc eur navyše dostanú 3 projekty s najvyšším počtom hlasov. Online hlasovanie prebieha do 15. júla.

Viac o projekte v Hriňovej

Cieľom programu Šanca pre váš región je zvyšovať kvalitu života obyvateľov jednotlivých regiónov a tiež podporovať a rozvíjať komunitný život. Umelecky nadaní ľudia v Hriňovej si dali za úlohu skrášliť zanedbaný mestský pozemok. Okrem vysadenia trávy, kvetov a okresných drevín, chcú vytvoriť priestor, kde by mali občania možnosť stretávať sa s umením. V rámci projektu vybudujú mini-galériu a mini-pódium a zorganizujú 6 samostatných kultúrno-spoločenských podujatí. Očakáva sa, že projekt pomôže rozvoju umenia a podpore mladých umelcov v regióne Podpoľanie.

Zdroj: Nadaciaorange.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM