Jakub Forgács Správy

Poznáme podobu NOVEJ zvolenskej PLAVÁRNE: Porota vyberala z takmer 20 návrhov

Hoci presné zdôvodnenie výberu obsahuje obsiahla zápisnica, predseda poroty ho príde osobne odprezentovať na slávnostnú vernisáž návrhov.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme podobu NOVEJ zvolenskej PLAVÁRNE: Porota vyberala z takmer 20 návrhov
Zdroj: Mesto Zvolen

Víťazný návrh vybrala odborná porota, zložená z renomovaných architektov. O stvárnenie plavárne sa uchádzalo 19 architektov či architektonických ateliérov. Mesto pripravuje výstavu, na ktorej predstaví jednotlivé práce verejnosti. Priamo na vernisáži slávnostne odhalia aj víťazný návrh, ktorý pochádza od zvolenského architekta Ing. arch. Petra Pagáča. Informoval o tom hovorca Mesta Zvolen Martin Svatuška.

„S veľkým potešením konštatujem, že bolo z čoho vyberať. Spoločne s ďalšími členmi poroty sme sa zhodli, že kvalita doručených návrhov je naozaj vysoká. Aj preto sme určili poradie nielen na prvých troch miestach, ale rozhodli sme sa oceniť aj ďalšie tri návrhy,“ uviedol predseda poroty, známy slovenský architekt Štefan Polakovič. Hoci presné zdôvodnenie výberu obsahuje obsiahla zápisnica, predseda poroty ho príde osobne odprezentovať na slávnostnú vernisáž návrhov.

„Zvolenčania si budú môcť prísť od konca februára pozrieť, ako si predstavujú našu plaváreň známi architekti, ktorí sa zapojili do súťaže. V priestoroch Starej radnice pripravujeme výstavu, ktorá bude následne prístupná počas celého marca. Súťaž návrhov na našu plaváreň bola jednou z najväčších architektonických súťaží v našej krajine, hodláme jej preto dať dôstojné vyvrcholenie. Už teraz sa na to veľmi teším a verím, že to bude zaujímavé pre všetkých návštevníkov výstavy,“ zhodnotil zvolenský primátor Vladimír Maňka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM