Poznáme najobľúbenejšie jedlo z Podpoľania. Víťaz je jednoznačný
Ktoré typické jedlo z našich končín majú ľudia najradšej? Hlasovanie bolo ukončené a my poznáme víťaza!
Každý región Slovenska má jedlá, ktoré sú preň typické. Kým niektoré už varia iba naše staré mamy, iné sa na stoloch objavujú dodnes. Nás zaujímalo, ktoré tradičné jedlo z Podpoľania je u našich čitateľov najobľúbenejšie.
Vybrali sme päť známych pochúťok, ktoré sú typické pre región Podpoľanie. Ľudia mohli počas predošlých dní hlasovať za dupčiaky, haruľu s krvou, chamuľu, strapkáč a zemiakové placky plnené bryndzou. A ako to dopadlo?
Na poslednom mieste sa umiestnila haruľa s krvou s 7,1 % hlasov a iba o niečo lepšie dopadli zemiakové placky plnené bryndzou (9,5 %). Na treťom mieste skončil strapkáč so 16,7 % hlasov. Druhú priečku obsadili dupčiaky, ktorým dalo hlas 26,2 % ľudí. Jednoznačným víťazom, so 40,5 % hlasov, sa stala chamuľa.
Foto: ilustračné