Jakub Forgács Rôzne Správy

Pokus o rekord aj koncert Polemicu. Poznáme lákadlá Lesníckych dní vo Zvolene!

Obľúbené podujatie je späť! Počas Lesníckych dní sa môžete tešiť na sokoliarov, atrakcie pre najmenších aj kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Pokus o rekord aj koncert Polemicu. Poznáme lákadlá Lesníckych dní vo Zvolene!
6
Galéria
Foto: Barbora Hermanová / Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 21. apríla sa v meste lesníctva volí „Miss drevina“. Výber najkrajšej dreviny bude jednou zo sprievodných akcií Lesníckych dní. Podujatie sa uskutočňuje pod záštitou ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriely Matečnej, ktorá sa zúčastní slávnostného otvorenia.

Cieľom lesníckych dní je aktívna komunikácia so širokou verejnosťou a prezentácia lesníctva. V duchu odstraňovania bariér nielen hmotných, ale aj mentálnych sa ponesie 11.ročník Lesníckych dní s hlavným mottom Lesy bez bariér – lesy pre všetkých.

Organizátori pripravujú na zvolenskom námestí pestrý celodenný program pre všetky vekové kategórie. Okrem tradičných lesníckych činností sa verejnosti predstavia sokoliari, kynológovia, trubači s poľovníckymi signálmi a poľovníckou pasovačkou, lukostrelci, či vábničiari. Atraktivitu podujatia podčiarkne pokus o zápis do Knihy slovenských rekordov v tvorbe najväčšej Lesnej mandaly z prírodného materiálu a spomínaná voľba kráľovnej medzi drevinami.

Pre najmenších je pripravený drevený kolotoč, kreatívne dielne, prírodné laboratórium, muzikoterapia, výroba vtáčích búdok, sadenie stromčekov, lesné scrabble. Priamo na námestí „vyrastie“ Čarovný les a Les bez bariér prispôsobený osobám so špeciálnymi potrebami. Program je obohatený o spevácke, hudobné a tanečné vystúpenia základných umeleckých škôl a folklórnych súborov. Záverečnú bodku za celým dňom zahrá skupina Polemic.

Pozrite si v priloženej fotoglaérii zábery z minuloročných Lesníckych dní vo Zvolene!

Prvé zábery z Lesníckych dní vo Zvolene
6
Galéria
Foto: Barbora Hermanová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM