Nicole Regecová Šport

Parádny triumf zvolenských hokejistiek. Na turnaji v Česku nenašli premožiteľky

Zvolenským hokejistkám sa v poslednom čase začalo mimoriadne dariť v hokejbale. Bez zaváhania znova zahviezdili na východe Česka.

Ilustračný obrázok k článku Parádny triumf zvolenských hokejistiek. Na turnaji v Česku nenašli premožiteľky
Zdroj: ŽHKm Zvolen

Počas uplynulého víkendu sa zvolenské hokejistky predstavili na ďalšom hokejbalovom turnaji v Českej republike. Tentoraz v Českej Třebovej. V skupine A ich okrem domácich hráčok čakali súperky z Pardubíc, Svítkova a Přelouča.

Bez zaváhania

V prvom zápase proti Svítkovu sa Zvolenčanky rozbiehali a po slabšom úvode sa dočkali úvodného gólu z hokejky Ivanovej. Dlho sa však z vedenia netešili, zaváhanie v obrane súperky potrestali a vyrovnali na 1:1. V druhom polčase však naše dievčatá zlepšili svoju hru a po strelách Sakalíkovej a Orolínovej stanovili konečný výsledok na 3:1.

Ďalším súperom boli Roštenky z Přelouča. Zápas sa odohrával napoludnie, kedy sa teploty vyšplhali cez 30 stupňov, čo zapríčinilo skolabovanie našej útočníčky Branickej. Tú musela odviezť záchranka. Našťastie to nebolo nič vážne a je v poriadku. Bryndziarky aj napriek horúčave išli za svojim cieľom a po krásnych akciách sa presadila najskôr Ivanová a neskôr i Sakalíková. Skvelo chytajúca Tišťanová si tak pripísala prvé čisté konto.

V treťom dueli si Zvolenčanky skrížili hokejky s hráčkami z Pardubíc. Obe strany sa vopred dohodli na skrátení hracieho času, nikto nechcel riskovať ďalšie straty. Už v úvodných sekundách si naše dievčatá zabezpečili dvojgólový náskok, neskôr vsietili ešte päť kúskov a v pohodovom tempe dokráčali k ďalšej výhre. Strelecky sa postupne presadila Lamperová, Trenčanová, Sakalíková a hattrick zaznamenala Časnochová, ktorá spečatila výsledok krásnym príklepom do pravého vinkla.

Posledným súperom v základnej skupine boli hráčky Českej Třebovej. Zvolenčanky očakávali väčší odpor domácich, ktorý však v tomto zápase neprišiel. A tak sa po presných zásahoch Ivanovej, Sakalíkovej, Časnochovej a Trenčanovej radovali z víťazstva v pomere 4:0.

Finále

Vo finále sa Zvolenčanky stretli opäť s domácimi hráčkami, ktoré do zápasu nastúpili s odhodlaním zvíťaziť a pripísať si prvenstvo na domácej pôde. To im však prekazili naše dievčatá strelením dvohc rýchlych gólov z hokejok Časnochovej a Sakalíkovej. Hráčky Českej Třebovej zvyšovali svoj tlak, vďaka čomu sa im podaril kontaktný gól.

V záverečných minútach sa snažili o vyrovnanie a zdramatizovanie zápasu. To im však prekazila naša brankárka Tišťanová, ktorá svojimi zákrokmi podržala tím. Po záverečnom hvizde sa tak mohla oslavovať vytúžená obhajoba prvenstva.

Čítajte tiež:

FOTO: SIAF s takmer 115 000 návštev­níkmi. Najlepšou statickou ukážkou bombardér B-52

PREHĽAD akcií na týždeň vo Zvolene a okolí: Stačí kliknúť a nuda nehrozí

Autor: Andrea Orolínová Foto: Jana Tišťanová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM