Jakub Forgács Správy

Nepustia nikoho s teplotou? Zaskočení Zvolenčania, TAKTO reaguje nemocnica

Mnohí Zvolenčania zostali zarazení. To naozaj nemôže ísť do nemocnice nikto s teplotou? Zisťovali sme viac.

Ilustračný obrázok k článku Nepustia nikoho s teplotou? Zaskočení Zvolenčania, TAKTO reaguje nemocnica
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

V pondelok sme informovali o tom, že pred vstupom do zvolenskej nemocnice pomáhajú pre súčasnú epidemiologickú situáciu aj príslušníci Ozbrojených síl SR. Ako v tlačovej správe uviedla hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavlíková, „do nemocnice nepustia nikoho so zvýšenou teplotou“.

Rozhorčení Zvolenčania

Práve táto veta zaskočila viacerých Zvolenčanov, ktorí na sociálnych sieťach neskrývali rozhorčenie.

Anna napísala: „Akosi sa strácam – pokiaľ má človek teplotu, je chorý a ide k lekárovi – je to niečo mimoriadne?“ Nebola však jediná. „To znamená, že keď máš teplotu z nejakého zápalu v tele, vojak ťa nepusti k lekárovi a ty doma môžeš aj zomrieť,“ uviedol Miroslav.

Ako to teda je?

Zisťovali sme teda, ako si to majú ľudia vysvetliť. „Triáž obsluhujú spolu s príslušníkmi Ozbrojených síl SR aj zdravotníci. Pacient okrem merania teploty vypisuje aj dotazník, kde odpovedá na otázky, či bol v kontakte s niekým pozitívnym, či sám má prejavy COVID-19, či bol pozitívne testovaný na koronavírus. Kombináciou odpovedí na tieto otázky a merania teploty personál dostane informáciu, na základe ktorej rozhoduje, ako bude postupovať ďalej,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 Pavlíková.

„Pacient podozrivý na COVID-19 je informovaný, že má bezodkladne telefonicky kontaktovať svojho praktického lekára a nie je vpustený do Polikliniky,“ doplnila.

„Ak takýto pacient príde na urgentný príjem, je automaticky odoslaný do izolačnej miestnosti a tam je vyšetrený. Cieľom je maximálne eliminovať riziko možného nakazenia iných pacientov či zamestnancov nemocnice,“ dodala Pavlíková so slovami, že nemocnica postupuje v zmysle platných usmernení hlavného hygienika SR, RÚVZ a MZ SR.

Foto: ilustrančé

V OBRAZOCH: Zdravotníkom vo zvolenskej nemocnici pomáhajú aj vojaci
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM