Správy

Na vraždu novinára zareagovali aj študenti zvolenskej univerzity. Toto píšu vo vyhlásení

Prečítajte si vyhlásenie Študentskej časti Akademického senátu Technickej univerzity vo Zvolene k vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Ilustračný obrázok k článku Na vraždu novinára zareagovali aj študenti zvolenskej univerzity. Toto píšu vo vyhlásení
Zdroj: TASR

„Ako demokraticky zvolení zástupcovia študentov Technickej univerzity vo Zvolene jednohlasne vyjadrujeme pohoršenie nad vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ píše sa vo vyhlásení Študentskej časti Akademického senátu Technickej univerzity vo Zvolene.

„Vnímame to ako prejav násilia, útok na slobodu slova a médiá. Priebeh udalostí posledných dní v nás vzbudzuje pohoršenie a strach. Podporujeme rozvoj slovenskej spoločnosti v duchu morálnych a etických zásad. V právnom štáte je vykonanie tohto činu neprípustné a netolerovateľné. Preto trváme na dôkladnom a objektívnom vyšetrení vrážd a vyvodení dôsledkov pre ľudí, ktorí sú za takýto stav spoločnosti zodpovední,“ zdôrazňuje sa vo vyhlásení.

„Je dôležité, aby akademická obec bola súčasťou verejnej diskusie o dôležitých spoločenských a etických otázkach. Preto sme sa ako zástupcovia študentov rozhodli tento náš postoj podporiť stretnutiami pred univerzitou v dňoch 7. až 9. marca. 2018 o 17:00,“ uzatvárajú študenti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM