Správy

Hriňovská mliekareň dostala mastnú pokutu: Nechce to nechať len tak

Mliekareň podľa SIŽP spôsobila v Slatine znečistenie vlani v auguste. Vypúšťala odpadovú vodu z priemyselnej výroby do povrchových vôd.

Ilustračný obrázok k článku Hriňovská mliekareň dostala mastnú pokutu: Nechce to nechať len tak
Zdroj: Detva FB

Hriňovská mliekareň podá v súvislosti s pokutou uloženou Slovenskou inšpekciou životného prostredia (SIŽP) žalobu, súd bude žiadať o preskúmanie postupu správnych orgánov. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré spoločnosť Koliba poskytla TASR. SIŽP odvolanie spoločnosti zamietla a v plnom rozsahu potvrdila uloženú pokutu za znečistenie vôd vo výške 135-tisíc eur.

Najčastejší znečisťovateľ?

„Naša spoločnosť podá v najbližšom období žalobu na príslušný súdny orgán. Stále trváme na tom, že uložená pokuta nezodpovedá stavu a vzniknutej situácii,“ uviedlo vedenie hriňovskej mliekarne s tým, že zamietnutie odvolania spoločnosť očakávala. „O odvolaní rozhoduje totožný orgán ako ten, ktorý pokutu uložil,“ dodala hriňovská mliekareň.

„Uloženie pokuty za správny delikt je namieste a jej výška je primeraná. SIŽP prihliada aj na recidívne protiprávne konanie spoločnosti Koliba,“ vysvetlila hovorkyňa SIŽP Tamara Lesná. Inšpekcia zároveň tvrdí, že z dostupnej štatistiky vyplýva, že hriňovská mliekareň je na rieke Slatina najčastejším znečisťovateľom.

Ďalšie aktuálne správy

Biela tekutina

Mliekareň podľa SIŽP spôsobila v Slatine znečistenie vlani v auguste. Vypúšťala odpadovú vodu z priemyselnej výroby do povrchových vôd. Použila na to kanalizáciu, ktorá bola určená na dočerpávanie dažďovej vody do rieky Slatina, priblížila inšpekcia. Namiesto dažďovej vody však počas kontroly vytekala z výpustného objektu biela, po mlieku zapáchajúca tekutina.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM