Správy

Hľadá sa dodávateľ: Odkiaľ bude mať ELEKTRINU Zvolen či mestské školy?

Dodávka elektrickej energie a prevzatie záruky za odchýlky postupom nadlimitnej zákazky bude na obdobie od 1. augusta 2023 do 31. decembra 2024.

Ilustračný obrázok k článku Hľadá sa dodávateľ: Odkiaľ bude mať ELEKTRINU Zvolen či mestské školy?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Zvolenská samospráva vyhlási verejné obstarávanie na dodávku elektriny pre mesto a pre základné a materské školy vo Zvolene. Zhodli sa na tom mestskí poslanci na svojom marcovom rokovaní.

Dodávka elektrickej energie a prevzatie záruky za odchýlky postupom nadlimitnej zákazky bude na obdobie od 1. augusta 2023 do 31. decembra 2024. Podľa dôvodovej správy sa to týka 229 odberateľských miest vo Zvolene. Ďalej tiež uvádza, že sa blíži termín ukončenia platnosti súčasnej zmluvy na dodávku elektriny, ktorú má samospráva z roku 2021.

Ako TASR informoval hovorca mesta Martin Svatuška, po diskusii poslanci schválili upravené uznesenie oproti tomu, ktoré bolo pôvodne navrhované. Podľa neho malo mestské zastupiteľstvo schváliť vyhlásenie obstarávania na dodávku elektriny a prevzatie záruky za odchýlky postupom nadlimitnej zákazky v objeme 2 599 megawat­thodín (MWh).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM