Hokej

HKM Zvolen má nového brankára: V Európe doteraz ešte nechytal

Pre 27-ročného Kupského je Zvolen prvé európske pôsobisko. Doteraz hral iba v nižších zámorských súťažiach, predovšetkým v ECHL.

Ilustračný obrázok k článku HKM Zvolen má nového brankára: V Európe doteraz ešte nechytal
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Americký hokejový brankár Jake Kupsky sa stal hráčom HKM Zvolen. V tíme slovenského extraligistu by mal vytvoriť brankársku dvojicu s Adamom Trenčanom. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Pre 27-ročného Kupského je Zvolen prvé európske pôsobisko. Doteraz hral iba v nižších zámorských súťažiach, predovšetkým v ECHL. V roku 2015 ho zo 193. miesta draftoval klub San Jose Sharks, ale do NHL sa nepresadil. V ročníku 2022/2023 nastúpil v siedmich zápasoch v drese Idaho Steelheads v ECHL, v rámci hosťovania si v piatich dueloch vyskúšal aj AHL vo farbách Abbotsford Canucks.

„Jake je brankár s ideálnou výškou (191 cm). Je aktívny v chytaní, ale zároveň trpezlivý pri zákrokoch. Výbornými výkonmi v ECHL v minulej sezóne si vybojoval aj miesto vo farmárskom tíme Vancouveru Canucks. Verím, že potvrdí dobré referencie, ktoré sme na neho dostali a náš brankársky post bude najlepší v lige,“ povedal tréner brankárov HKM Zvolen Dušan Vlk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM